Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Commerciële economie bij Hogeschool Leiden - Leiden

Commercieel economen achterhalen waar mensen en bedrijven behoefte aan hebben. Ze pikken signalen uit de markt op en vertalen deze op planmatige wijze in producten en diensten. Daarvoor doen ze zelf onderzoek of besteden het uit. Cijfers alleen zijn echter niet genoeg, daarom hebben ze ook gevoel voor wat mensen en bedrijven willen.

Professional
Als student Commerciële Economie ontwikkel je je in vier jaar tot een breed inzetbare professional op het gebied van marketing, verkoop, communicatie en organisatie. Altijd commercieel denkend, maar met een goede balans tussen de belangen van de klant en die van de onderneming waarvoor je werkt.

Vraag en aanbod
Mensen zoeken bewust en onbewust naar producten en diensten die in hun behoeften kunnen voorzien. Ook organisaties hebben producten en diensten nodig. Aanbieders proberen de behoeften van consumenten en organisaties in hun omgeving zo scherp mogelijk in beeld te brengen. Met marketing zorg je voor een tijdig aanbod van de juiste producten en diensten en werk je aan stevige marktaandelen voor jouw producten. Met de juiste communicatie breng je de doelgroepen hiervan op de hoogte. En met een goed verkoopplan zorg je vervolgens voor omzet en winst.

Marktonderzoek
Hoe kom je erachter wat mensen en organisaties willen? Die informatie verkrijg je uit marktonderzoek. Hiermee breng je kansen in kaart, en je analyseert welke alternatieven er zijn. Pas dan zet je gerichte marketing- en verkoopacties op touw. Uitslagen van marktonderzoek kunnen er trouwens ook toe leiden dat je de bestaande marketing- en verkoopactiviteiten nog eens kritisch onder de loep moet nemen! Want het economisch tij en het overheidsbeleid zijn veranderlijk en beïnvloeden het bestedingsgedrag van mensen en organisaties. Ondertussen scheppen technologische vernieuwingen voortdurend kansen voor nieuwe of andere producten. Een commercieel econoom moet flexibel kunnen inspelen op nieuwe situaties.

De studie
De opleiding Commerciële Economie is dynamisch, boeiend en elke dag anders. Van begin af aan maak je kennis met het echte marketingwerk: de theorie wordt direct gekoppeld aan situaties uit de praktijk. Commerciële Economie bij Hogeschool Leiden geeft aandacht aan het gehele traject van marktonderzoek tot en met verkoop. Zo weet je waarvoor je studeert!

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...