Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Pabo bij Hogeschool Leiden - Leiden

Wil je kinderen inspireren en vind je onderwijs boeiend? Ben je nieuwsgierig naar de wereld om je heen en wil je anderen nieuwsgierig maken? Dan is het vak van leraar basisonderwijs waarschijnlijk iets voor jou.

Meer dan lesgeven
Als leraar heb je een veelzijdig beroep. Je voornaamste taak is lesgeven, maar er komt veel meer bij kijken. Zo houd je in de gaten welke leerling extra aandacht of extra uitdaging nodig heeft. Je overlegt met ouders over de voortgang van hun kind, bespreekt met collega’s nieuwe lesmethodes en organiseert excursies. Allemaal zaken die het beroep van leraar zo afwisselend en aantrekkelijk maken.

Gelijk in de praktijk
Waar leer je het vak nu beter dan op de basisschool? Als je de pabo gaat doen loop je vrijwel direct stage. Je begint dus gelijk in de praktijk. Hogeschool Leiden investeert daarom veel in de samenwerking met basisscholen. Het onderwijs van de pabo sluit aan bij jouw capaciteiten, interesses en leervragen. Tijdens de studie maak je je eigen keuzes, waardoor het ook echt jouw opleiding wordt. De pabo heeft een groot aanbod aan workshops en minors en een uitgebreid keuzeprogramma.

Identiteit
De pabo wil elke student uitnodigen en uitdagen om zich persoonlijk, op identiteitsgebied, te ontwikkelen. Wij doen dat op een eigentijdse manier vanuit een lange katholieke traditie. Dat betekent dat we aandacht hebben voor levensbeschouwelijke zaken vanuit de katholieke visie, maar dat er ook ruimte en respect is voor andere overtuigingen. Vanuit onze levensbeschouwelijke identiteit nemen we deel aan internationale projecten voor onderwijsondersteuning in landen als Costa Rica, Guatemala, Zambia en Zuid-Afrika.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...