Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Docent Dans - Euritmie bij Hogeschool Leiden - Leiden

Met euritmie kun je bewegen op een gedicht van Ida Gerhardt, op een tekst van Goethe, op de muziek van Bach, Mozart of Schönberg. Euritmie is een jonge, kleurrijke danskunst met antroposofie als spirituele inspiratiebron. De bacheloropleiding Docent Dans/Euritmie biedt jou een veelzijdig studieprogramma met euritmie, poëzie, muziek, esthetiek, pedagogiek, stages, eigen producties, studiereizen en veel contacturen. Er is ruime aandacht voor sociale vaardigheden en persoonlijke groei. De opleiding staat erom bekend dat je uitstekend in euritmie geschoold wordt en dat je goed leert lesgeven. Het bachelordiploma wordt in heel Europa erkend.

Wat is euritmie?
‘Euritmie’ komt uit het Grieks en betekent mooi en waar ritme. Als dansvorm kent euritmie een bewegingsrepertoire dat afwijkt van alle andere dansvormen. Met spirituele bewegingsvormen sla je een brug tussen jouw innerlijk en dat van je medemensen. Je lichaam is het instrument voor jouw kunstzinnige impulsen en jouw bewegingen raken de toeschouwers, leerlingen en cliënten direct. Het specifieke karakter van de euritmie komt ook naar voren in de typerende zijden kostuums met een rijkdom aan kleuren. Als euritmist ervaar je schoonheid, spirituele diepgang en sociale verbondenheid.

Jouw toekomst, veel mogelijkheden
Docent Dans/Euritmie leidt je op in twee vakgerichte competenties: euritmie en pedagogie. Je bent dus net zozeer een competente docent als een competente euritmist. Als docent euritmie ben je op tal van plaatsen inzetbaar. In de eerste plaats op de honderden vrijescholen in heel Europa (en daarbuiten) die euritmie in hun lesprogramma’s voor onderbouw en bovenbouw hebben opgenomen. Maar je kunt als euritmiedocent ook terecht in het reguliere onderwijs, met name op scholen die ruimte bieden aan kunstzinnige en spirituele vakken.

Daarnaast biedt het vakgebied van de euritmie ook nieuwe mogelijkheden. Binnen bedrijven is een groeiende belangstelling voor bedrijfseuritmie. Door middel van euritmieworkshops krijgt de openheid en de samenwerking tussen medewerkers nieuwe impulsen. Als docent euritmie kun je daar creatief op inspelen. Je kunt ook kiezen voor een loopbaan in de kunst en theater, en je specialiseren in de podiumeuritmie. Tot slot kent euritmie ook therapeutische toepassingen waarbij je je cliënt door middel van spirituele bewegingen met zijn of haar eigen gevoelens in contact brengt.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...