Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Docent Muziek bij Hogeschool Leiden - Leiden

Met deze bijzondere opleiding op conservatoriumniveau ontwikkel je je als kunstenaar én als docent. De bijbehorende titel Bachelor of Music in Education wordt in heel Europa erkend. Je hebt hiermee 1e graads lesbevoegdheid en kunt lesgeven in het basis- en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger beroepsonderwijs. Als muziekdocent leer je mensen verschillende vormen van muziek te maken.

Carrière buiten het onderwijs
Docenten muziek vind je terug in een breed werkgebied. Wat je in deze opleiding ontwikkelt kun je op veel plaatsen toepassen, binnen en buiten het onderwijs. Carrièremogelijkheden buiten het onderwijs zijn er bij centra voor kunstzinnige vorming, kunst-educatieve projecten, orkesten of omroepen. Verder vind je werk in muziekscholen, als docent Algemene Muzikale Vorming. Daarnaast dirigeren docenten muziek vaak (amateur) koren en ensembles. Of je kunt bij omroepen aan de slag. Afgestudeerden aan deze opleiding vinden landelijk gezien bijna allemaal binnen één jaar betaald werk.
Jezelf ontwikkelen
De opleiding is kleinschalig en persoonlijk, er is ruimte voor persoonlijk initiatief. Je wordt er gehoord en gezien. Tijdens deze studie ontwikkel je je continue. Je leert je eigen kwaliteiten kennen en hebt zelfreflectie, dit vind je belangrijk voor je persoonlijke groei.

Mensbeeld
Bij Docent Muziek gaan we uit van het antroposofische mensbeeld, wat inhoudt dat een mens over meer beschikt dan alleen “verstand”, maar ook over gevoel en emoties en praktische vaardigheden. Je ontwikkelt ook een oog voor de werking van muziek. Er is duidelijke verbinding tussen muziek en menselijke ontwikkeling. Muziek maken betekent: luisteren, anticiperen, ruimte geven en nemen. Alleen of met elkaar, muziek maken vordert altijd belangrijke menselijke, sociale vermogens.

Docent
Tijdens de opleiding leer je daarnaast over pedagogie en manieren van lesgeven. Hoe kun je leerlingen enthousiast kunt maken over muziek? En hoe houd je hierbij de antroposofische richtlijnen in het oog? Je vindt het onderwerp muziekpedagogie interessant, dit onderdeel vormt voor een groot gedeelte de basis om les te kunnen geven in muziek. Uiteindelijk weet je de link te vinden tussen muziek en de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen en deelnemers waar jij les aan geeft.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...