Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Leraar Basisonderwijs bij Hogeschool Leiden - Leiden

Wil je kinderen inspireren en vind je onderwijs boeiend? Ben je nieuwsgierig naar de wereld om je heen en wil je anderen nieuwsgierig maken? Dan is het vak van leraar basisonderwijs (‘pabo’) waarschijnlijk iets voor jou.

Meer dan lesgeven
Als leraar basisonderwijs doe je meer dan alleen lesgeven. Behalve kennisoverdrager ben je ook pedagoog. Je begeleidt leerlingen in hun leerproces en je speelt een belangrijke rol in hun persoonlijke ontwikkeling. Je bent voor de kinderen een belangrijk persoon: je bent aanspreekpunt, een luisterend oor en een coach. Je houdt in de gaten welke leerling extra aandacht of juist extra uitdaging nodig heeft. Regelmatig toets je de stof en overleg je met ouders over de voortgang van hun kind. Daarnaast maak je als leerkracht deel uit van een team, je vergadert met collega’s en bespreekt kwesties rond de organisatie en nieuwe lesmethodes. Allemaal zaken die het beroep van leraar zo afwisselend en aantrekkelijk maken. Je hebt ook groeimogelijkheden binnen het basisonderwijs. Basisscholen besteden veel aandacht aan functiedifferentiatie, dat wil zeggen dat je – ook na je opleiding – veel mogelijkheden hebt tot specialisatie. Zo kun je je specialiseren als intern begeleider, remedial teacher, coördinator op het gebied van rekenen en taal of als directielid. Kortom, met een baan in het onderwijs kun je jezelf zo breed ontwikkelen als je zelf wilt.

Gelijk in de praktijk
Waar leer je het vak nu beter dan op de basisschool? Als je de pabo gaat doen loop je vrijwel direct stage. Je begint dus gelijk in de praktijk. Hogeschool Leiden werkt daarom intensief samen met basisscholen. Het onderwijs van de pabo sluit aan bij jouw talenten, capaciteiten, interesses en leervragen. Tijdens de studie maak je je eigen keuzes, waardoor het ook echt jouw opleiding wordt. De pabo heeft een uitgebreid keuzeprogramma met een groot aanbod aan verdiepingen en minoren.

Een uitdagende studie
De eisen die gesteld worden aan toekomstige leraren zijn de afgelopen jaren verzwaard. Dit vraagt vakkennis, zoals taal- en rekendidactiek, maar ook pedagogische kwaliteit is van groot belang. Dit vraagt van jou de bereidheid om je maximaal in te zetten en te ontwikkelen.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...