EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

Instelling: EuroCollege Hogeschool
Vestigingen in: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, MBO Niveau 4, HBO Master, MBO Niveau 3, Overig, WO Master
Bezoekersadres: Westblaak 139, 3012 KJ Rotterdam
Postadres: Westblaak 139, 3012 KJ Rotterdam

International Business & Sales (mbo+) bij EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

 

www.eurocollege

International Business & Sales® (IBS), Mbo-niveau 4+ (2 jaar)

EuroCollege traint jou in business etiquette en het gastvrij ontvangen van gasten. In de zomermaanden loop je stage in bedrijven waar de eigenaar de scepter zwaait, zodat je op afstand het ondernemen kunt afkijken. In het tweede jaar werk je aan het enterprise development project. Je ontwikkelt dan je eigen onderneming. Na de opleiding International Business & Sales management ligt de wereld aan je voeten. De groeiende wereldhandel vraagt naar wereldburgers met een goede opleiding. De opleiding is breed, je bent inzetbaar in verschillende functies en branches. Verkoper, manager of marketingmanager; welke titel staat straks op jouw business card?

Je krijgt les in management & organisatie, marketing en communicatie. Naast een flinke portie trade, krijg je ook les in de volgende vakken: internationalisering, import en export, handelspolitiek, cultuur, internationaal management, recht en interculturele communicatie, betalingsverkeer, logistiek en internationaal vervoer. Uiteraard vergeten we de talen niet zoals Engels en Spaans. Bij voldoende animo bieden we een basiscursus Chinees aan.

 

Succesvol studeren

Studeren aan EuroCollege betekent kiezen voor een stevige studie. In twee jaar kun je het mbo niveau 4-diploma behalen. Om in die relatief korte periode te presteren en succesvol je studie af te ronden, hebben wij een eigen benadering ontwikkeld:

 • Een duidelijk doel: in 2 jaar niveau 4;
 • Strakke en heldere structuur met aandacht voor discipline;
 • Veel aandacht voor motivatie en sfeer;
 • Kleine groepen (maximaal 15 studenten per groep);
 • Studeren onder toezicht;
 • Bijles in kleine groepjes;
 • Veel aandacht voor leer- en studievaardigheden;
 • Je wordt tijdens je studie intensief gevolgd en indien nodig bijgestuurd;
 • Regelmatig contact met ouders;
 • Intensieve studie-, stage- en praktijkbegeleiding;
 • Veel aandacht voor mentaliteitsvorming;
 • Vijf dagen op school van 9.30–16.50/17.50 uur.

 

Getting the right attitude

Met ons particulier onderwijs bieden wij een aanpak die in de wereld van business, hotels en event management als normaal wordt gezien: op tijd komen, aanwezig zijn, initiatief tonen, deadlines eerbiedigen, volhouden, netjes kleden en beleefd zijn. Afspraken zijn heilig! Je mag een collega, een opdrachtgever en een klant nooit laten wachten. En dit alles dient één doel: prestaties leveren en de klant tevreden stemmen!

 

No pain, no gain

De business school, hotelschool en event management projecten die wij aanbieden zijn spraakmakend. Tijdens de versnelde hbo-opleidingen of mbo-opleidingen doe je bij ons ervaring op met echte budgetten, echte verantwoordelijkheid en echte stress. Anders dan bij fictieve projecten mogen de opdrachten van EuroCollege Hogeschool nooit mislukken.

 

Junior Projecten

Tijdens de mbo-opleidingen werk je aan de ontwikkeling van je kennis, vaardigheden en mentaliteit. De theorie krijg je aangereikt in de vorm van ‘ouderwetse’ klassikale lessen. Daarnaast trainen wij je in de real life praktijk. Je leert je staande houden op evenementen als de North Sea Regatta, het CHIO of de Ladies Ride van Leontien van Moorsel. Tevens leer je vips ontvangen tijdens bijvoorbeeld een World Trade Congress of charity dinners die EuroCollege organiseert.

 

Stages

In de maanden juni, juli, en augustus vindt de stage plaats. De opleiding telt twee stages. Eén stage loop je in een hotel, de andere in een evenementenbedrijf. Een stageplaats wordt in nauw overleg met je begeleider gekozen. Je kunt overal ter wereld stagelopen. Van Thailand, waar de klant nog als een god behandeld wordt, tot het mondaine Parijs.

 

Intensieve studiebegeleiding

De studenten die het tempo niet kunnen bijbenen of dreigen af te haken worden opgevangen door een pro-actief vangnet van studentenbegeleiding. Middels de steunlessen, peergroupbegeleiding en studievaardigheidstraining krijgen de studenten in kleine groepjes van maximaal zes studenten extra aandacht.

 

Docenten

Docenten van het EuroCollege komen rechtstreeks uit de businesswereld. Het zijn docenten die een hoge functie bekleden of hebben bekleed bij vooraanstaande bedrijven of een eigen onderneming zijn gestart. Tijdens de lessen behandelen de docenten de lesstof aan de hand van praktijkvoorbeelden en geven dan ook maar 1 á 2 dagen per week les.

 

In één jaar van mbo naar hbo?

Voor die studenten die goed presteren en zich volledig inzetten bestaat sinds 2004 een speciaal traject. Je kunt deelname alleen maar afdwingen met je prestaties. Op deze manier is het mogelijk om na één jaar mbo al naar het hbo te gaan.

 

Informatie over
EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

Welke opleidingen kun je volgen aan EuroCollege Hogeschool - Rotterdam?

(40) opleidingen gevonden

Alle open dagen van EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

(8) open dagen gevonden

Meer informatie over Rotterdam

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...