EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

Instelling: EuroCollege Hogeschool
Vestigingen in: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, MBO Niveau 4, HBO Master, MBO Niveau 3, Overig, WO Master
Bezoekersadres: Westblaak 139, 3012 KJ Rotterdam
Postadres: Westblaak 139, 3012 KJ Rotterdam

International E-Business & Marketing bij EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

Marketing en E-Commerce

EuroCollege besteedt in deze opleiding veel aandacht aan online marketing, digital marketing en E-Commerce . Als marketeer volg je trends, bedenk je concepten en ontwikkel je een marketing visie. Anno nu is het ondenkbaar om zonder internetmarketingstrategie te ondernemen.

Het internet en de digitalisering hebben tot een ware informatie-explosie geleid! Informatie is onbeperkt en voor iedereen toegankelijk. De smartphone en tablet maken het mogelijk dat mensen overal ter wereld, op elk gewenst moment met elkaar kunnen communiceren. De consument is kritischer dan ooit en deelt zijn mening over producten via social media. Via je smartphone boek jij je vliegticket naar Shanghai, je streamt je muziek of je bestelt een paar sneakers bij Zalando.


E-Commerce, de online business

Dankzij het internet ontstaan nieuwe bedrijfsmodellen en nieuwe (online) marketing- en salesbenaderingen. Het effect van televisiereclame of ouderwetse advertenties neemt af. Dit betekent dat bedrijven druk zijn hun marketing- en salesbenadering aan te passen aan de veranderende tijd. Er is dus werk aan de winkel! EuroCollege heeft een opleiding ontwikkeld die naadloos aansluit op deze ontwikkelingen.

Niet als voor alles in het leven geldt voor marketing het motto van Google: ‘don’t be evil’. Wees eerlijk! Je hebt succes als je de behoeften van anderen begrijpt en producten of diensten biedt die hen daarbij echt helpen. Op een integere manier. Tijdens je opleiding staat de klant centraal, zijn behoeften, de online wereld alsmede de vraag: ‘hoe ontwerp je de juiste marketing en e-commercestrategie?’

 

Online & Offline

Tijdens de opleiding krijg je les van succesvolle mensen uit de business in zowel online- als offlinemarketing en e-commerce. Tevens staan we stil bij concepten als klanttevredenheid, branding, beleving, waarde creatie, transformatie en network society. Je leert begrijpen waarom de wereld aan het veranderen is. Ook leer je hoe jij voor bedrijven en klanten het verschil kunt maken. Hoe je bedrijven kunt helpen om hun marketingaanpak aan te passen aan de klant in de digitale wereld. Als student ontwikkel jij je gedurende de studie tot een creatieve, commerciële professional.

 

Docenten uit het bedrijfsleven

Voor de klas staat altijd een docent uit het bedrijfsleven. Iemand die het vak begrijpt omdat hij zelf een professional is. Op deze manier borgen wij deskundigheid en enthousiasme. In het eerste jaar volg je twee semesters theorie en een semester praktijk. In het tweede jaar ga je in een team met drie à vier medestudenten real life voor een opdrachtgever aan de slag.

 

Projecten en begeleiding

Je ontwerpt een online marketingstrategie, je zet een marketingcampagne op of ondersteunt een ondernemer bij het opzetten van zijn webshop. Tijdens het project leer je intensief samenwerken, ervaar je dat een deadline echt een deadline is en ontdek je hoe leuk het is om voor echte opdrachtgevers te werken. Uiteraard begeleiden wij jou. Je loopt twee stages, één van minimaal drie maanden en één van zeven tot negen maanden. Je sluit je studie af met een real-life onderzoek.Je ontwerpt een online marketingstrategie, je zet een marketingcampagne op of ondersteunt een ondernemer bij het opzetten van zijn webshop. Tijdens het project leer je intensief samenwerken, ervaar je dat een deadline echt een deadline is en ontdek je hoe leuk het is om voor echte opdrachtgevers te werken. Uiteraard begeleiden wij jou. Je loopt twee stages, één van minimaal drie maanden en één van zeven tot negen maanden. Je sluit je studie af met een real-life onderzoek.

 

E-Commerce & E-business strategy en andere vakken

Met het ontstaan en de groei van het internet heeft de marketingmanager een compleet nieuwe wereld voor zich liggen die hij moet volgen, betreden en veroveren. Tijdens je studie volg je daarom lessen in:

 • Online marketingstrategie en het 4C-model;
 • Online marketingmix van middelen;
 • De usability van de website;
 • Virale marketing en emotioneel engagement;
 • Contentstrategie en het schrijven voor web en zoekmachines;
 • E-mailmarketing;
 • Zoekmachinemarketing;
 • Social media marketing;
 • Online advertising;
 • Mobile marketing;
 • E-Commerce;
 • E-business en E-business strategy.

 

Internationaal

Het internet kent geen grenzen. Heel eenvoudig kun jij vanuit Nederland een webshop of een andere online business in Brazilië, Polen of Zuid Afrika in de markt zetten. In a split second leg je overal ter wereld contacten met consumenten en leveranciers. De wereld wordt steeds kleiner.

 

De basis vakken

Naast de vakken die je wegwijs maken in online business leer je ook veel over management, new business modellen, beleving, offline marketing, sales, presenteren, onderzoek, management, financiën , globalisering, cross cultural management, groepsdynamica, kwaliteitszorg, Engels en communicatie.

 

Mindset en mentaliteit

Uiteraard besteden we op EuroCollege Hogeschool ook aandacht aan de mindset van een online marketeer en salesmanager. We leven in een tijd dat werkgevers ondernemende medewerkers zoeken; mensen die van aanpakken houden en creatief zijn. Om die reden besteden we ook veel aandacht aan mentaliteit en creativiteit.

 

Carrières

Er ontstaan duizenden kansen voor aanstormend e-talent. Er zullen nieuwe functies ontstaan, tevens zullen bestaande beroepen met nieuw élan ingevuld moeten worden. Denk hierbij aan:

 • Salesmanager;
 • Accountmanager;
 • Marketingmanager;
 • Contentmarketeer;
 • Onlinemarketeer en
 • Intrapreneur.


Kijk voor meer informatie op www.eurocollege.nl.

Informatie over
EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

Welke opleidingen kun je volgen aan EuroCollege Hogeschool - Rotterdam?

(40) opleidingen gevonden

Alle open dagen van EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

(8) open dagen gevonden

Meer informatie over Rotterdam

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...