EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

Instelling: EuroCollege Hogeschool
Vestigingen in: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, MBO Niveau 4, HBO Master, MBO Niveau 3, Overig, WO Master
Bezoekersadres: Westblaak 139, 3012 KJ Rotterdam
Postadres: Westblaak 139, 3012 KJ Rotterdam

International Tourism & Hospitality Management bij EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

Houd je van reizen? Ben je geïnteresseerd in mensen en andere culturen? Houd je van afwisseling? Wil je weten in welk tempo Dubai, China of andere Aziatische landen zich ontwikkelen? Word je blij als je klanten of gasten een topservice hebt gegeven? Dan is International Tourism & Hospitality Management ( ITHM) jouw studie. Toerisme draait namelijk om verre landen, reizen, kleurrijke mensen en gastvrijheid.  Maar ook om ondernemerschap, concurrentie, beleving en creativiteit. Uiteraard vlieg je graag de wereld rond en verleg je je grenzen.

Snelst groeiende business

De opleiding ITHM leid je op tot een professional in de snelst groeiende en grootste business van de wereld: toerisme en hospitality. 1 op de 9 mensen werkt in deze sector! Met de opkomst van China en de toename aan vrije tijd neemt het aantal mensen toe dat de wereld gaat verkennen op zoek naar unieke belevenissen. De verwachting is dat de komende 10 jaar het aantal reizigers uit China zich gaat vertienvoudigen.

Actie en afwisseling

Werken voor een toeristisch bedrijf betekent actie en schakelen.  De travelbusiness is door (online) ontwikkelingen, veranderend consumentengedrag en toenemende concurrentie volop in beweging. Het is belangrijk om regelmatig de vraag te stellen wat de vakantieganger en reiziger van de toekomst  voor wensen en behoeften heeft om zo het consumenten gedrag te begrijpen. Wil de klant de Himalaya beklimmen of juist in Afrika in colonial style overnachten in een tent of diepzee duiken in de Rode zee? Of zoekt jouw klant een juist een vakantie in een vijfsterren resort met een top all inclusive arrangement?  Jij volgt als professional de trends en ontwikkelingen in de reisindustrie om zo steeds te kunnen vernieuwen. Uiteraard leer je hoe je door creativiteit en gebruik van social media technologie de diensten en reisproducten kunt vernieuwen om de moderne consument een optimale reisbeleving te geven.

Exclusieve beleving

De moderne toerist is uit op een authentieke, liefst exclusieve reisbeleving, vindt comfort en een topservice vanzelfsprekend. Wij leren jou hoe jij hieraan kan voldoen. Het is belangrijk dat de gast tevreden is en in de toekomst weer terugkomt. Je leert hoe je dit, als ondernemende manager, voor elkaar kunt krijgen. Je zorgt voor enthousiast personeel, dat gastvrij en dienstverlenend is ingesteld. Je zorgt voor een prettige omgeving en voor een gestroomlijnde organisatie. En, last but not least: we leren jou hoe jij het voorbeeld bent voor jouw staf.

Thema en attractie

Als jonge professional beschik jij ook over actuele kennis van de attractie- en themaparkenmarkt. Deze sector ontwikkelt zich in een snel tempo. Musea en science-centra richten zich niet enkel op educatie, maar voegen entertainment toe in de vorm van bijv. thematisering en interactie. Dierentuinen bouwen themaparken, shoppingmalls breiden uit met attracties zoals een aquaria en simulators. De bestaande grote attractieparken staan ook niet stil en breiden uit tot vakantieresorts met uiteenlopende hotels en appartementen, een uitgaanscentrum en/of waterpark.

Afwisselend werk

Als professional in het toerisme ben je specialist op het gebied van reisproducten en -diensten. Je bent de spin in het web en hebt afwisselend werk. Je hebt een visie op duurzaam toerisme en weet hoe je inspeelt op de sterk veranderende sector. 

Na je afstuderen kun je terechtkomen in management, beleids- en/of adviesfuncties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan inkoop-, marketing- of salesmanager bij een touroperator? Of regiomanager bij een reisbureau, event manager bij een themapark of beleidsmedewerker bij de overheid? En misschien droom je zelfs van je eigen bedrijf opzetten.

Vakken

Management, Marketing, Online Marketing, Communicatie, Engels, Spaans, Cross Cultural Management met accent op Azië en Zuid America, Ondernemen, Online Consumentengedrag,  Veranderingsmanagement, Imagenering, Bedrijfseconomie, Duurzaamheid, Innovatie, Toerisme, bestemmingen, Thema & Attractieparken, Travelindustry; Vrijetijdskunde, Hospitality Management, Eventmanagement. Je kunt je via stages specialiseren in bijvoorbeeld avontuurlijk toerisme, (water-) sportmanagement, kunst- en cultuurmanagement, maatschappelijke vernieuwing en lifestyle.

Stage/ Projecten

 • Disney
 • Cruisemaatschappijen als Holland Amerikalijn
 • Bookingagencies
 • Touroperators als TUI of Thomas Cook
 • Carribean Tourism Organisation in Londen
 • Afdeling Educatie en Beleving van de Beekse Bergen
 • Afdeling marketing bij KLM
 • Yield afdeling bij Sunweb
 • Landal Greenparcs
 • Nature Trail Travel & Tours Nepal
 • Studiereis  EC naar Hong Kong, Macou

 

 

 

 

 

 

 

Informatie over
EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

Welke opleidingen kun je volgen aan EuroCollege Hogeschool - Rotterdam?

(40) opleidingen gevonden

Alle open dagen van EuroCollege Hogeschool - Rotterdam

(8) open dagen gevonden

Meer informatie over Rotterdam

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...