EuroCollege Hogeschool - Amsterdam

Instelling: EuroCollege Hogeschool
Vestigingen in: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, MBO Niveau 4, HBO Master, MBO Niveau 3, Overig, WO Master
Bezoekersadres: IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam
Postadres: Westblaak 139, 3012 KJ Rotterdam

Finance & Control bij EuroCollege Hogeschool - Amsterdam

International Business & Finance Management

Ben je geïnteresseerd in de financiële wereld? Heb je iets met cijfers? Wil je op niveau meebeslissen over belangrijke financiële zaken. Vind je het leuk om andere mensen te overtuigen? Houd je graag alle opties open en wil je na je studie kiezen uit een gevarieerd aanbod aan mooie banen?  Dan is deze opleiding iets voor jou.  Jij wordt die specialist waaraan elke organisatie behoefte heeft.

Informatie managen

International Business & Finance Management (IBFM)  is een studie die net iets verder gaat dat de standaard bedrijfseconomische studies. Wij leren je en informatie managen en leiding geven. Natuurlijk vind je het leuk om met cijfers te werken en erop toe te zien dat de geld-, informatie-, goederenstromen  binnen een bedrijf goed op elkaar zijn afgestemd.  Jij bent als bedrijfseconoom iedere dag met deze uitdaging bezig. Je hebt niet alleen een duidelijk zicht op de hele organisatie, je bent ook op de hoogte van alle ins & outs van de bedrijfsvoering. Dank zij jou kan de ondernemer zijn energie steken in het ontwikkelen van nieuwe markten.

Leiding geven

Leiding geven trekt jou ook. De tijd dat je als bedrijfseconoom de hele dag facturen zat in te boeken en  betalingen zelf moest innen, ligt steeds meer achter ons. Dit soort werkzaamheden zijn tegenwoordig geautomatiseerd. Je hebt letterlijk meer tijd voor de interessante zaken. Een moderne bedrijfseconoom heeft een andere rol. De directie van bedrijven en instellingen zien jou als gesprekspartner die meedenkt en beslist over hoe de organisatie gemanaged moet worden. Een rol die een goed  gevoel voor verantwoordelijkheid vereist.

Koers van het bedrijf

Met de juiste kennis heb jij letterlijk goud in handen. Je bent tenslotte medeverantwoordelijk voor de koers van het bedrijf. Jij analyseert financiële gegevens, zorgt ervoor dat deze actueel zijn en je stelt de jaarrapportages samen. Jouw informatie stelt de directie in staat de juiste keuzes te maken voor het bedrijf. Of het bedrijf uitbreidt, investeert in nieuwe activiteiten of juist een pas op de plaats maakt. Je denkt mee, adviseert, brengt risico’s van investeringen en beleggingen in kaart en je stelt de financiële rapportages op. Uiteraard samen met je team.

Learning by doing

Studeren aan EuroCollege betekent leren door te doen. Je leert volgens ons het snelst en best in de praktijk, uiteraard ondersteund door theorielessen. Na acht intensieve lesweken, ga je direct aan de slag. In het eerste jaar doe je niet alleen ervaring op tijdens een werkoriëntatie, maar ook tijdens de zomerstage. In het tweede jaar sta je midden in de praktijk. Met een projectteam breng je bijvoorbeeld de financiële risico’s in kaart van een overname of bijt jij je vast in het ontwikkelingen van een nieuw budgetsysteem. In deze fase leer je alles over samenwerken, deadlines halen en jezelf. Je sluit je opleiding af met een stage van 7 maanden bij een bedrijf en schrijft een scriptie. Uiteraard in binnen- of buitenland. 

Welke vakken volg je?
Je volgt een breed pakket aan interessante vakken: Accounting, Finance, Management Information Systems, Strategisch Management, Internal control, Globalisering, Innovatie, Big Data, Economie, Organizational Behavior, Quantitative Techniques, Bedrijfsrecht, Ethiek, Management, Marketing, Ethiek, Cross Cultural Management, Argumentatie, Communicatie, Engels.

Real life project, o.a.

 • Duinweide Investeringen
 • Enterprise Project
 • NL Innovators
 • Sabic Innovative Plastics
 • AchMeCon Technical Services
 • Accountant Senior Projects EC

Stages, o.a.

 1. Chemistry BV
 2. Private Banking ABN AMRO
 3. PwC New York
 4. Winkelman Van Hessen
 5. Jones Lang LaSalle

Toekomstige beroepen,

Als afgestuurde bedrijfseconoom ligt de wereld aan je voeten. Denk aan de volgende beroepen.

 1. Financieel manager  
 2. Chief financial officer,
 3. Controller,
 4. Manager Finance & Control,
 5. Beleggingsadviseur
 6. Vermorgensbeheerder
 7. Accountant,
 8. Business Data analyst
 9. Manager Governance, Risk & Compliance.

 

Doorstuderen?

Diverse master studies op het stuk van finance, strategie of bijv.  een register accountant opleiding

 

 

Informatie over
EuroCollege Hogeschool - Amsterdam

Welke opleidingen kun je volgen aan EuroCollege Hogeschool - Amsterdam?

(33) opleidingen gevonden

Meer informatie over Amsterdam

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...