EuroCollege Hogeschool - Amsterdam

Instelling: EuroCollege Hogeschool
Vestigingen in: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, MBO Niveau 4, HBO Master, MBO Niveau 3, Overig, WO Master
Bezoekersadres: Kabelweg 44, 1014BB Amsterdam
Postadres: Kabelweg 44, 1014BB Amsterdam

Hotel & Evenementen Management bij EuroCollege Hogeschool - Amsterdam

International Hotel & Hospitality Management®

De bachelor International Hotel & Hospitality Management® volg je aan de oudste hogere hotelschool van Rotterdam. Wij leren je ver buiten je eigen grenzen kijken. Je zult "all over the world" werkzaam zijn in hotels, resorts of restaurants. Van India, Brazilië, China tot Europa. Wij besteden veel aandacht aan de "Right Attitude". Succes wordt immers bepaald door de juiste mentaliteit!

Internationaal

Met de globalisering die de huidige wereld kenmerkt wordt het beroep van hotel manager steeds interessanter. Dit begint al tijdens je opleiding. Stageplaatsen in landen als Argentinië, China en Thailand vormen geen uitzondering meer. Voor degenen die het wat dichter bij huis zoeken zijn allerlei boeiende functies beschikbaar in vier of vijf sterren hotels. Of je nu in binnenland of buitenland in een hotel werkt, als hotelmanager leer je omgaan met een internationale gasten.

Hotel business, big business

De gastvrijheidindustrie is binnen de Nederlandse en de Wereld economie niet weg te denken. Ontelbare hotels en ressorts bieden dagelijks onderdak aan evenzoveel bezoekers. Mensen die op reis zijn, een evenement bezoeken of een zakenbijeenkomst houden. Voor een loopbaan in de hotelwereld moet je heel wat in huis hebben. Je streeft alleen maar naar het beste voor je gasten. Kwaliteit en tevreden klanten zijn belangrijk voor jou. Dit betekent werken in een omgeving waar droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Een hotelgast wil in een vijfsterren hotel verwend worden als een prins of prinses. Een gezin wil in een ressort een stukje paradijs ervaren.

Welke vakken op de hogere hotelschool

De studie hotelmanagement van onze hogere hotelschool bestaat uit een propedeutisch eerste jaar en een hoofdfase. In totaal duurt de opleiding 2 jaar en 6 tot 8 maanden. Je volgt vakken zoals:

  • Hotel Operations
  • Hotelmanagement
  • Yield Management
  • Facility Management
  • International Hotel Management
  • Hospitality Marketing
  • Strategisch Hotelmanagement
  • Food & Beverage
  • Sociale Hygiëne en
  • Restaurantbedrijfskunde


Daarnaast volg je vakken als Marketing, Management & Organisatie, Bedrijfskunde, Engels, Communicatie, Kwaliteitsmanagementen Personeelsmanagement, Finance, Sales en Groepsdynamica. Natuurlijk werken we ook aan je wijnkennis. Het spreekt voor zich dat we alle aandacht besteden aan jouw communicatieve vaardigheden. Je zult regelmatig presentaties houden, papers en verslagen schrijven.

Senior projecten

In een project van de International Hotel & Hospitality Management® opleiding duiken jij en je team in een opdracht van bijvoorbeeld het Pincoff Hotel te Rotterdam of Hotel Des Indes in Den Haag. Je brengt in kaart hoe een limousine service beter ingepast kan worden in de bedrijfsvoering of je stelt vast hoe een hotel of een restaurant zich beter kan profileren. In weer een ander project ben je verantwoordelijk voor de food & beverage tijdens een Glamorous Gala. Je koopt in, organiseert, zet medewerkers in en stuurt aan. Daarnaast sta je garant voor een goede ontvangst van de Vips.Tijdens de projecten leer je strak werken met deadlines, je leert je focussen op de wensen van de gasten en je leert je hoofd koel houden.

Right Attitude

Met de studie International Hotel & Hospitality Management® van onze hogere hotelschool verwerf je een goede uitgangspositie voor een carrière in het hotelmanagement. De hotelschool leidt je op tot een stevige allround hotelmanager die zelfstand werkt, maar die zich ook thuis voelt in het team. Je vervult functies waarin contacten met mensen een belangrijke rol spelen, met name op het gebied van de horeca, maar ook andere vormen van dienstverlening. De vooruitzichten op de arbeidsmarkt zijn goed. Zowel internationaal als nationaal is er een grote behoefte aan echte hotello's, "people with the right attitude" en het juiste gevoel voor dienstverlening.

Versneld

In het reguliere onderwijs duurt een bachelor minimaal 4 jaar. Van die 4 jaar heeft een student zeker 12 tot 13 maanden vakantie. Die krijg je bij ons niet. Op EuroCollege Hogeschool studeert een student binnen 2,8 jaar af. Tevens is onze begeleiding intensief en de structuur duidelijk.

Starten in januari of september

De hotelschool biedt twee instroommomenten. Het is mogelijk om zowel in september als in januari in te stromen in de opleiding hotelmanagement. Dus 2x per jaar! Studenten die reeds enkele jaren Hbo-onderwijs hebben genoten kunnen veelal instromen in het 2e jaar. Dat kan alleen in september.

Kijk voor meer informatie op www.eurocollege.nl.

 

Informatie over
EuroCollege Hogeschool - Amsterdam

Welke opleidingen kun je volgen aan EuroCollege Hogeschool - Amsterdam?

(33) opleidingen gevonden

Alle open dagen van EuroCollege Hogeschool - Amsterdam

(7) open dagen gevonden

Meer informatie over Amsterdam

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...