Informatiekunde

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Kun je met data als geur en windrichting achterhalen waar vervuiling vandaan komt? Zijn de risico’s van het niet goed beschermen van je data in te schatten? Hoe voorspel je of een app nuttig en betekenisvol zal zijn voor de gebruikers? Met deze vragen en meer ga je aan de slag in de bachelor Informatiekunde.
Informatiekunde aan de UvA houdt zich bezig met computationele methoden en technieken. We onderzoeken hoe technologie onze wereld verandert en hoe we dit kunnen gebruiken om problemen op te lossen. Onderwerpen als datawetenschap, mens-computerinteracties, informatiesystemen, informatiebeheer, kunstmatige intelligentie en systeemtheorie spelen bij Informatiekunde een belangrijke rol om processen, toepassingen en systemen te moderniseren. Zo creëer je innovatieve oplossingen voor mensen, organisaties en de samenleving.
Waarom de UvA?
Informatiekunde aan de UvA kenmerkt zich door de multidisciplinaire aanpak: aspecten uit informatica, systeemtheorie, cognitieve wetenschap en sociale wetenschappen komen in je vakken samen en je leert verbanden te leggen tussen deze vakgebieden.
Vanaf dag één leer je zelf applicaties, systemen, gebruikersvriendelijke interfaces en computationele rekenmodellen te ontwerpen. Hiervoor heb je geen programmeerervaring nodig.
De sfeer in de opleiding is open en informeel. Je hebt veel persoonlijk contact met je docenten en je medestudenten.

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 42

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Informatiekunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.6 8 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
6.9 7.2 -0.3
Deze opleiding
Informatiekunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
6.6 7 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.2 7.6 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.7 7.9 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
6.7 7.2 -0.5
Toon meer

Adres:
Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB Amsterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

Universiteit Utrecht - Utrecht

okt
16
2024
Bachelor Online Open Dag
Locatie:
Tijd: 15:30 - 19:30

Universiteit Utrecht - Utrecht

nov
15
2024
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 10:00 - 16:00

Universiteit Utrecht - Utrecht

nov
16
2024
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 10:00 - 16:00

Universiteit Utrecht - Utrecht

mrt
8
2025
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 10:00 - 16:00