ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum

Instelling: ROC van Amsterdam
Vestigingen in: Amstelveen, Amsterdam, Hilversum, Hoofddorp
Opleidingsniveaus: MBO Niveau 2, MBO Niveau 4, MBO Niveau 3, MBO Niveau 1, HBO Bachelor
Bezoekersadres: Arena 301 1213 NW Hilversum
Postadres: Arena 301 1213 NW Hilversum

Verkoper (brede niveau 2) bij ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum

Verkoper (brede niveau 2)

Is dit beroep iets voor jou?
Alle bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen zitten te springen om medewerkers die iets meer kunnen en met andere ogen naar de organisatie kijken. Met deze opleiding ga je met minimaal 1 tot wel 3 diploma’s de arbeidsmarkt op (of een vervolgstudie kiezen)!

Met een brede opleiding ben je breed inzetbaar. Om aan te pakken en bij te springen maar zeker ook om met jouw unieke achtergrond mee te denken en te verbeteren. Je bent van alle markten thuis, je bent hulpvaardig en flexibel. Je vindt het leuk om je eigen carrière vorm te geven en in een bedrijf of organisatie in verschillende afdelingen ingezet te worden.

Hoe ziet de opleiding eruit?
In Hilversum bieden we een brede opleiding niveau 2 aan. We noemen deze opleiding ‘Zakelijke Dienstverlening’. De opleiding waarvoor je je nu wilt inschrijven, maakt daar onderdeel van uit. De brede opleiding niveau 2 geeft je meer kansen op de arbeidsmarkt. Hij is bedoeld voor ambitieuze studenten die met meer dan één diploma willen doorstuderen of gaan werken. Ook als je nog niet precies weet wat je wilt, maar je bent wel een zelfstandige en harde werker, is dit een goede keuze.

Je studeert volgens het concept ‘gildeleren’: je hebt 1 dag per week les in algemene vakken en 4 dagen per week werk en studeer je in het bedrijfsleven. Het programma bestaat uit modules. Dat betekent dat je in je eigen tempo kunt studeren en dus ook sneller dan 2 jaar je diploma(‘s) kunt behalen. Je wordt intensief begeleid door je loopbaanbegeleider van school en de praktijkopleiders van de diverse bedrijven. Na het eerste leerjaar maak je een keuze voor een van de drie profielen: Commercieel, Sociaal of Administratief. 

Het lespakket bestaat in het eerste leerjaar uit onderdelen van de opleidingen: Handel, Facilitair, ICT, DTP, Secretariaat, Financiële Administratie, Gastheer/ -vrouw, aangevuld met keuzedelen Logistiek. In het tweede leerjaar bestaat een profiel uit minimaal drie opleidingen, waardoor je dus ook drie diploma’s kunt halen.

Wat leer je tijdens de opleiding?
In het eerste leerjaar alle gemeenschappelijke delen. We noemen er maar een paar:

  • Servicegericht handelen
  • Omgang met klanten en andere relaties
  • Informatie geven
  • Ontvangen, controleren van leveringen
  • Voorraadbeheer
  • Gebouwbeheer en veiligheid
  • Financiële administratie, boekhouden
  • Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschap

In het tweede leerjaar kies je zelf voor een profiel met daarin drie beroepsopleidingen

Waar kun je gaan werken?
Denk aan het grote bedrijven (transport, handel, industrie), ziekenhuizen, gemeente-instellingen, grootwinkelbedrijf (bijvoorbeeld Ikea, Praxis), grote onderwijsinstellingen, et cetera. Je ziet, keuze te over!

Toelating & kennismaking
Alle opleidingen niveau 4 in de sectoren: Administratief, Juridisch & Secretarieel Zorg & Welzijn Horeca, Bakkerij & Facilitair Handel & Ondernemen ICT Media & Vormgeving Logistieke Dienstverlening

Studiekosten

  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig. Dit kost ongeveer € 300 tot € 400

Informatie over
ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum

Welke opleidingen kun je volgen aan ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum?

(85) opleidingen gevonden

Alle open dagen van ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum

(4) open dagen gevonden

Meer informatie over Hilversum

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...