ROC van Flevoland - MBO College Lelystad

Instelling: ROC van Flevoland
Vestigingen in: Almere, Lelystad
Opleidingsniveaus: MBO Niveau 2, MBO Niveau 3, MBO Niveau 4, MBO Niveau 1
Bezoekersadres: Agorawagenplein 1 8224 KP Lelystad
Postadres: 8224 KP Lelystad

Technicus Engineering Composiet & Watersportindustrie bij ROC van Flevoland - MBO College Lelystad

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je een brede interesse in techniek en wil je de werking van bijvoorbeeld boten, vliegtuigen of (sport) auto’s verkennen en verbeteren? Ben je creatief? Dan is de opleiding Technicus Engineering composieten en watersportindustrie iets voor jou. Je leert namelijk niet alleen alles over de modernste techniek en technologie, je leert ook werken met de nieuwste materialen (o.a. composiet).

Na je opleiding ga je aan de slag (vaak als onderdeel van een team) met het bedenken, ontwerpen en fabriceren van een product. Ook het verlenen van service, contacten met leveranciers en klanten en het uitvoeren van onderhoud hoort bij je werk. Voorbeelden van banen zijn: servicecoördinator, procesoperator, accountmanager, maintenance engineer, sales engineer.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Je stage loop je bij een erkend leerbedrijf, de opleiding is door het nauwe contact met het (lokale) bedrijfsleven erg praktijkgericht.

Wat leer je tijdens de opleiding?

In de opleiding ligt de nadruk op werktuigbouwkunde. Je gaat met name aan de slag met het ontwerpen en maken van producten die gemaakt zijn van moderne materialen (zoals composiet). Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de techniek in de watersport- en luchtvaartindustrie.

Tijdens je opleiding werk je samen in projecten. Je leert (3D) ontwerpen te bedenken, uit te werken en te ontwikkelen. Daarbij maak je gebruik van moderne technieken zoals een 3D printer. Je volgt ondersteunende vakken zoals: ontwerptechnieken, materialenkunde, bedrijfskunde, productietechniek, wis- en natuurkunde, besturingstechniek, Nederlands en Engels. Daarnaast leer je werken met composieten, een nieuw materiaal dat steeds meer gebruikt wordt in de watersportindustrie, de luchtvaart en bij het ontwikkelen van nieuwe (sport) auto’s.

Waar kun je gaan werken?

Wanneer jij het diploma van deze opleiding op zak hebt, mag je jezelf met recht een super technicus noemen en kun je solliciteren op veel functies waar technici met een mbo-diploma worden gevraagd.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Welke vakken in je vooropleiding heb je nodig?

  • wiskunde of nask1

Kennismaking

Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.

Verder leren

Hbo - Elektrotechniek
Hbo - Technische Informatica

Studiekosten

Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig
Je hebt werkkleding nodig, zoals een overall en veiligheidsschoenen

Informatie over
ROC van Flevoland - MBO College Lelystad

Welke opleidingen kun je volgen aan ROC van Flevoland - MBO College Lelystad?

(35) opleidingen gevonden

Alle open dagen van ROC van Flevoland - MBO College Lelystad

(3) open dagen gevonden

Meer informatie over Lelystad

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...