Universiteit Maastricht - Campus Venlo

Instelling: Universiteit Maastricht
Vestigingen in: Maastricht, Venlo
Opleidingsniveaus: WO Master, WO Bachelor
Bezoekersadres: Deken van Oppensingel 23, 5911 AA Venlo
Postadres: Postbus 8, 5900 AA Venlo

Liberal Arts & Sciences (University College Venlo) bij Universiteit Maastricht - Campus Venlo

University College Venlo (UCV) is een 3-jarige academische bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences. Het programma is bedoeld voor getalenteerde en ambitieuze studenten die  academische kennis willen toepassen om antwoorden te vinden op vraagstukken in de hedendaagse maatschappij. UCV biedt een interdisciplinair programma waarbij studenten hun eigen curriculum samenstellen. UCV presenteert vakken in uiteenlopende disciplines binnen de sociale wetenschappen en de levenswetenschappen. Zo creëer je zelf het perfecte profiel voor de masteropleiding of loopbaan van jouw keuze.

De kern van het programma bestaat uit een viertal vakken die een fundamentele basis vormen voor elke academische student: Modelling Nature, Philosophy of Science, Innovation & Entrepreneurship, en Food, Nutrition & Health. Daarnaast kies je uit één van de twee hoofdrichtingen: Social Sciences (sociale wetenschappen) of Life Sciences (levenswetenschappen). Binnen elke hoofdrichting worden vakken in verschillende disciplines geboden. Denk hierbij binnen de sociale wetenschappen aan disciplines als recht, psychologie en economie. Levenswetenschappen richt zich op disciplines als bijv. biologie, natuurkunde en gezondheid. Voor een breed perspectief kun je de twee hoofdrichtingen ook combineren.

Naast deze vakken heeft UCV een breed aanbod in academische vaardigheidstrainingen. Elke periode volg je een door jou gekozen vaardigheidstraining. Vaardigheden als het schrijven van een onderzoeksvoorstel, het opzetten van onderzoek en schrijven en presenteren zijn van belang voor iedere latere loopbaan, maar je kunt ook kiezen voor de specifiekere vaardigheden als kwantitatieve onderzoeksmethoden, laboratoriumvaardigheden of moleculaire celbiologie. Aan het eind van elk semester werk je samen met andere studenten aan een project waarin je je kennis en vaardigheden toepast.

 Het samenstellen van je programma doe je in overleg met jouw persoonlijk Academic Advisor. Deze is gespecialiseerd in het vakgebied van jouw interesse. Je Academic Advisor helpt je jouw talenten en interesses te ontdekken en optimaal te ontwikkelen, en samen selecteren jullie de vakken die passen bij jouw toekomstplannen.

 

Informatie over
Universiteit Maastricht - Campus Venlo

Welke opleidingen kun je volgen aan Universiteit Maastricht - Campus Venlo?

(3) opleidingen gevonden

Meer informatie over Venlo

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...