EuroCollege Hogeschool - Utrecht

Instelling: EuroCollege Hogeschool
Vestigingen in: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, MBO Niveau 4, HBO Master, MBO Niveau 3, Overig, WO Master
Bezoekersadres: Oudenoord 325, 3513 EP Utrecht
Postadres: Oudenoord 325, 3513 EP Utrecht

International Business & Finance Management bij EuroCollege Hogeschool - Utrecht

Bedrijfseconomie (NEW)

Ben je geïnteresseerd in de financiële en bedrijfseconomische wereld? Heb je iets met cijfers? Wil je op niveau meebeslissen over belangrijke financiële zaken en krijg jij er energie van om andere mensen te overtuigen? Houd je graag alle opties open en wil je na je studie kiezen uit een gevarieerd aanbod aan mooie banen? Dan is deze opleiding iets voor jou. Jij wordt die specialist waaraan elke organisatie behoefte heeft.

Informatie managen

international Business & Finance Management (IBFM) is een studie die net iets verder gaat dan de standaard bedrijfseconomische studies. Wij leren je én informatie managen én leiding geven. Cijfers zijn jouw grootste uitdaging. Jij ziet erop toe dat de geld-, informatie-, goederenstromen binnen een bedrijf goed op elkaar zijn afgestemd. Je bent als bedrijfseconoom iedere dag met deze uitdaging bezig. Je hebt niet alleen een duidelijk zicht op de hele organisatie, je bent ook op de hoogte van alle ins & outs van de bedrijfsvoering. Dankzij jou kan de ondernemer zijn energie steken in het ontwikkelen van nieuwe markten.

Studeren aan EuroCollege betekent leren door te doen. 

Met de juiste kennis heb jij letterlijk goud in handen. Je bent tenslotte medeverantwoordelijk voor de koers van het bedrijf. Jij analyseert financiële gegevens, zorgt ervoor dat deze actueel zijn en je stelt de jaarrapportages samen. Jouw informatie stelt de directie in staat de juiste keuzes te maken voor het bedrijf. Of het bedrijf uitbreidt, investeert in nieuwe activiteiten of juist een pas op de plaats maakt. Je denkt mee, adviseert, brengt risico’s van investeringen en beleggingen in kaart en je stelt de financiële rapportages op. Uiteraard samen met je team. Jij bent een leidinggevende die inspireert en coacht.

Learning by doing

Studeren aan EuroCollege betekent leren door te doen. Je leert volgens ons het snelst en best in de praktijk, uiteraard ondersteund door theorielessen. Na acht intensieve lesweken, ga je direct aan de slag. In het eerste jaar doe je niet alleen ervaring op tijdens een werkoriëntatie, maar ook tijdens de zomerstage. In het tweede jaar sta je midden in de praktijk. Met een projectteam breng je bijvoorbeeld de financiële risico’s in kaart van een overname of bijt jij je vast in het ontwikkelingen van een nieuw budgetsysteem. In deze fase leer je alles over samenwerken, deadlines halen en jezelf. Je sluit je opleiding af met een stage van zeven maanden bij een bedrijf en schrijft een scriptie. Uiteraard in binnen- of buitenland.

Welke vakken volg je?

Je volgt een breed pakket aan interessante vakken: Accounting, Finance, Management Information Systems, Strategisch Management, Internal control, Globalisering, Innovatie, Big Data, Economie, Organizational Behavior, Quantitative Techniques, Bedrijfsrecht, Ethiek, Management, Marketing, Ethiek, Cross Cultural Management, Argumentatie, Communicatie, Engels.

Student aan het woord

Rick van Strijdhoven (20), student International Business: “Ik weet nu dat deadlines ook echt deadlines zijn, en daar dien je je aan te houden. Ook maak ik voor de eerste keer in mijn leven planningen en werk ik gestructureerd. Dit is echt nodig om alle opdrachten op tijd af te krijgen, maar het wordt ook gewenning. Vroeger maakte ik nooit mijn huiswerk, maar nu ben ik gewend om dagelijks een paar uur aan mijn huiswerk te zitten. Daarnaast zitten er in mijn klas mensen die er ook echt horen te zitten, iedereen zit vol met motivatie en daar trek je je aan op. Ik ga met een goed gevoel naar school.”

Projecten en stages

o.a. Duinweide Investeringen, Enterprise Project, NL Innovators, Sabic Innovative Plastics, AchMeCon Technical Services, Accountant Senior Projects EC, Chemistry BV, Private Banking ABN AMRO,

PwC New York, Winkelman Van Hessen, Jones Lang LaSalle

Beroepen

 • Financieel manager

 • Chief financial officer,

 • Controller,

 • Manager Finance & Control,

 • Beleggingsadviseur

 • Vermorgensbeheerder

 • Accountant,

 • Business analyst

 • Manager Governance, Risk & Compliance.

   

  Doorstuderen?

  Diverse master studies op het stuk van finance, strategie of bijv. een register accountant opleiding

Informatie over
EuroCollege Hogeschool - Utrecht

Welke opleidingen kun je volgen aan EuroCollege Hogeschool - Utrecht?

(29) opleidingen gevonden

Alle open dagen van EuroCollege Hogeschool - Utrecht

(8) open dagen gevonden

Meer informatie over Utrecht

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...