EuroCollege Hogeschool - Utrecht

Instelling: EuroCollege Hogeschool
Vestigingen in: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, MBO Niveau 4, HBO Master, MBO Niveau 3, Overig, WO Master
Bezoekersadres: Oudenoord 325, 3513 EP Utrecht
Postadres: Oudenoord 325, 3513 EP Utrecht

International Business & Entrepreneurship bij EuroCollege Hogeschool - Utrecht

INTERNATIONAL BUSINESS & ENTREPRENEURSHIP

Jij als ondernemer jaagt je eigen doelen en dromen na, je vindt het gat in de markt en ruikt kansen, al zijn ze mijlenver weg. Zo realiseerde Jacob Gelt Dekker één van de mooiste wijken ter wereld op Curaçao, nadat hij groot was geworden met Kwik-Fit en Budget Rent-a-Car. Maar denk ook eens aan Mark Zuckerberg, die met Facebook de lead nam in socialmedialand, en Steve Jobs, die zijn imperium bouwde met state-of-the art laptops en smartphones. Wie onderneemt moet weten wat hij wil, creatief zijn, lef hebben en vooral: doen! Wie succesvol onderneemt heeft niet alleen een baan en een salaris, maar vooral iets om trots op te zijn. Ruik jij je kansen al? Dan is de opleiding International Business & Entrepreneurship® écht iets voor jou.

NIEUWE WERELD, NIEUWE KANSEN

Het internet met zijn ongekende aanbod aan informatie en communicatiemogelijkheden biedt de moderne ondernemer onbeperkte kansen. In een fractie van een seconde leggen ondernemers contacten met collega’s op andere continenten. In Azië haken China en India volop in op deze nieuwe ontwikkelingen. Het lijkt erop dat we een inhaalrace moeten maken. Het goede nieuws is dat wij voor ambitieuze studenten een prikkelende bachelor hebben ontwikkeld die voorbereidt op deze nieuwe tijd.

ONDERNEMEN LEREN VAN ONDERNEMERS

In deze bachelor leer je wat ondernemen en winnen inhouden. Je leert concepten en strategieën ontwikkelen, initiatieven nemen en de mentaliteit doorgronden die bij ondernemen hoort. Natuurlijk kan een opleiding niet van iedereen een ondernemer maken. Een goede business-opleiding kan wel studenten zo uitdagen en vormen dat zij daadwerkelijk ondernemender worden. We laten je zien wat het verschil is tussen werken voor een bedrijf en werken aan een bedrijf. We tonen je dat een manager anders denkt en doet dan een ondernemer. Je krijgt uiteraard les van echte ondernemers. EuroCollege zelf wordt gerund door een ondernemer. De school ademt ondernemen!

SUCCESS BY DOING

Creativiteit, goalsetting, strategie en gerichte actie ondernemen leiden, in combinatie met volhouden, altijd tot succes. Je leert hoe je een goed idee ontwikkelt en effectief in de markt zet, alsmede hoe je investeerders ervan overtuigt geld te steken in jouw onderneming. Daarnaast besteden we de nodige aandacht aan hoe je de juiste mensen werft om een business te bouwen en te ontwikkelen:  ‘recruiting the right people’. Uiteraard vergeten we de ondernemer in spe niet. Je ontwikkelt een scherp inzicht in wat je wel en niet kunt. Een succesvol ondernemer kent immers zijn zwakheden en kan deze compenseren. Hij is helemaal zelfsturend. Een succesvolle ondernemer geeft nooit op. Dat vereist een analytisch en strategisch getrainde geest en mentale conditie. Succes dwing je af!

PROGRAMMA

In de eerste twee jaar volg je van september tot mei vier dagen les per week. Het laatste jaar is gereserveerd voor de eindstage en het afstudeeronderzoek. Je krijgt les in vakken als concepting, creating, business strategy, essenties van succes, marketing, sales en networking. We besteden ook veel aandacht aan finance, decision making, global context, international law, teambuilding, communication, management en kwaliteit. Tevens verdiep jij je in online marketing, google en e-commerce. Als ondernemer moet je tenslotte van alle markten thuis zijn.

REAL LIFE PROJECT

In het tweede jaar volg je les en stort jij je, samen met een team, op een real life project. De opdracht komt van een ondernemer of is een door het team ingediend voorstel. In dit project integreer je wat je hebt geleerd, tevens laat je zien dat je kunt samenwerken en doorbijten. In de laatste periode verricht je zelfstandig toegepast onderzoek. Je bent in staat bestaande ervaringen, theorieën en inzichten op het gebied van ondernemen en strategieën te beoordelen en toe te passen in het kader van een afstudeeropdracht.

VOOR WIE IS DEZE BACHELOR BESTEMD?

Deze studie is bedoeld voor studenten die het ondernemershart voelen kloppen. De studie is ook bedoeld voor die studenten die ondernemend willen worden en zo nog concurrerender zijn op de arbeidsmarkt. Kortom, voor ambitieuze studenten die het maximale uit zichzelf willen halen.

STAGES & PROJECTEN

AchMeCon Technical

Services

Van der Plas Bloemen

Duinweide Investeringen

Enterprise Project

NL Innovators

Sabic Innovative Plastics

Jones Lang LaSalle


TOEKOMSTIGE BEROEPEN

Intrapreneur / ondernemende manager

Marketeer

Ondernemer

Product Development

Trade- of exportmanager

Unit manager

 

 

 

 

 

 

 

Informatie over
EuroCollege Hogeschool - Utrecht

Welke opleidingen kun je volgen aan EuroCollege Hogeschool - Utrecht?

(29) opleidingen gevonden

Alle open dagen van EuroCollege Hogeschool - Utrecht

(8) open dagen gevonden

Meer informatie over Utrecht

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...