EuroCollege Hogeschool - Utrecht

Instelling: EuroCollege Hogeschool
Vestigingen in: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, MBO Niveau 4, HBO Master, MBO Niveau 3, Overig, WO Master
Bezoekersadres: Oudenoord 325, 3513 EP Utrecht
Postadres: Oudenoord 325, 3513 EP Utrecht

Hotelmanagement bij EuroCollege Hogeschool - Utrecht

Hotelschool, hbo-bachelor

De bachelor International Hotel & Hospitality Management volg je aan een van de oudste hotelscholen. Door onze heldere structuur en goede begeleiding is het bij ons mogelijk versnelde hbo-opleidingen te volgen. Je kunt over de hele wereld werkzaam zijn in hotels, resorts of restaurants. Van India, Vietnam, Thailand, China tot Europa. Wij besteden tijdens de hbo-opleiding veel aandacht aan de "Right Attitude".

International Hotelschool

Met de globalisering wordt het beroep van hotelmanager steeds interessanter. Stage lopen in diverse Europese landen, China en bijvoorbeeld Thailand vormt geen uitzondering meer tijdens een hotelmanagement hbo-opleiding. Voor degenen die het wat dichter bij huis zoeken, zijn allerlei boeiende functies beschikbaar in vier- of vijfsterren hotels. Of je nu in een hotel in het binnenland of buitenland wilt werken, je leert op de hogere hotelschool van EuroCollege en tijdens je stage altijd omgaan met internationale gasten.

"Met de globalisering wordt het beroep van hotelmanager steeds interessanter."

Wat doet een hotelmanager?

Tijdens de opleiding hotelmanagement leer je alle kneepjes van het vak. Als manager ben je verantwoordelijk voor het creëren en managen van een bijna ideale wereld waarin jij alles in het werk stelt om de gasten het naar de zin te maken. Kwaliteit en tevreden klanten vormen de core business. Als hotelmanager ben je voor de schermen, strak in het pak, de perfecte gastheer of gastdame. Uiteraard kun je omgaan met mensen met verschillende culturen. Je zorgt ervoor dat niemand het aan iets ontbreekt. Je bent representatief, gemanierd en een alleskunner. 

Hotelmarketing

Tevens ben je verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van je hotel. Je bent daarom ingewijd in de principes van marketing, online marketing en sales.

Achter de schermen gaat het er hectisch aan toe. Je werkt dan als manager aan (online) marketingstrategieën, het inkoopbeleid, de financiële huishouding en het personeelsbeleid. Tevens speel je alert en creatief in op de veranderingen in de markt. De hotelwereld is heel afwisselend en bovendien sterk internationaal gericht.

Opbouw studie

Tijdens de opleiding wissel je praktijk en theorie af. Na 8 weken les, loopt je 7 weken een operationele stage. Daarna 4 maanden les en weer 3 maanden stage.

Vakken

Wij bieden jou een opleiding waarin vakken worden gegeven als

 • food & beverage,
 • front office management,
 • banqueting,
 • operational hotel management,
 • revenue management,
 • guest relations,
 • strategisch management,
 • general management,
 • services,
 • hospitality marketing en
 • kwaliteitsmanagement. Verder word je ingewijd in international hospitality management, management & organisatie, internet marketing, marketing, finance, sales en groepsdynamica.

Vaardigheden

Natuurlijk werken we ook aan je wijnkennis. Het spreekt voor zich dat de ontwikkeling van je communicatieve vaardigheden veel aandacht krijgt binnen deze studie. Je zult regelmatig presentaties houden, papers en verslagen schrijven. Wij stellen Engels verplicht. Een tweede vreemde taal kun je als keuzevak volgen.

Praktijktraining: soul of service

Je begint in het eerste studiejaar met acht intensieve lesweken. Onmiddellijk daarna word je gedropt in een hotel voor een nietsontziende praktijkervaring. Gedurende vijf à zes weken kom je in aanraking met de realiteit van het hotelvak. Deze periode ervaren de studenten als zwaar, maar bovenal als leerzaam. Je ontdekt waar het om draait in de hotelbranche: de klant en teamwork! In de zomermaanden staan de stages gepland. Als je afgestudeerd bent, beschik je over een indrukwekkend curriculum vitae, waarvoor hotels de rode loper uitleggen.


Tweede jaar: learning by doing

In het tweede studiejaar volg je veel lessen en daarnaast werk je in een team aan het senior project. Je werkt dan real life in opdracht van bijvoorbeeld hotels als Bilderberg Parkhotel, Eden Hotel Group, Hotel Pincoffs of Hotel Des Indes. Aan het eind van het jaar verdedig je de uitkomsten in een presentatie en een rapport. Jouw functioneren binnen en buiten het team staat daarin centraal. Het spreekt voor zich dat de eindstage een managementstage is.

Stage & scriptie

Gedurende het laatste gedeelte van je studie werk je tevens aan de scriptie. Deze schrijf je veelal in opdracht van het stagehotel. Door deze praktische aanpak raak je dusdanig bekend met de eisen van het bedrijfsleven, dat je zonder problemen aan de slag kunt. Het is mogelijk om bijna overal ter wereld stage te lopen. EuroCollege Hogeschool beschikt over een zeer uitdagend internationaal netwerk. Onze studenten hebben stage gelopen in Australië, Thailand, Korea, China, Brazilië, India en diverse Europese landen.

 

Informatie over
EuroCollege Hogeschool - Utrecht

Welke opleidingen kun je volgen aan EuroCollege Hogeschool - Utrecht?

(29) opleidingen gevonden

Alle open dagen van EuroCollege Hogeschool - Utrecht

(8) open dagen gevonden

Meer informatie over Utrecht

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...