Artsopleidingen moeten groeien

Gepubliceerd op: 03-01-2011

Denk jij over een baan als arts? Dit is je kans, er is momenteel namelijk een grote vraag naar artsen. Uit het capaciteitsplan dat eind 2010 werd gepubliceerd bleek zelfs dat bijna alle artsopleidingen zullen moeten groeien om de grote vraag aan te kunnen.

Medisch contact meldt op zijn website dat de instroom van opleidingen nu moet worden aangepast, willen we over 18 jaar genoeg artsen hebben.

Niet alle specialisaties hoeven even hard te groeien. Het Capaciteitsorgaan adviseert slechts een bescheiden groei van de instroom voor de specialisten ouderengeneeskunde. Een specialisatie die onder studenten niet erg populair is.

Als het aan het adviesorgaan ligt gaat het aantal huisartsen wel flink omhoog. De instroom moet omhoog om het tekort aan praktijkzoekende huisartsen aan te vullen.

© VKbanen

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen
Werken voor een WW! In mijn vorige blog heb ik uitgelegd dat ik via mijn collega-reisleiders te horen kreeg dat ik recht had op een WW-uitkering na de beëindiging van mijn seizoen als reisleidster. Om de WW ook daadwerkelijk te ontvangen (gedurende drie...Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...