Hogerop komen door extra cursussen

Gepubliceerd op: 20-06-2017

Je hebt je diploma binnen en bent eindelijk aan het werk, maar je wil je graag verder ontwikkelen. Steeds meer mensen volgen extra cursussen of halen meerdere diploma’s of certificaten om hun mogelijkheden in de arbeidsmarkt te vergroten. Soms is het mogelijk om verder door te leren binnen een bedrijf, of via het bedrijf waar je werkt de opleiding die je graag zou doen vergoed te krijgen. Zij hebben er namelijk ook iets aan als jij je verder op laat leiden. 

Kies de juiste opleiding

Wanneer je gaat kijken om verder te leren, ga dan niet meteen voor de eerste de beste cursus of opleiding die je tegenkomt. Bekijk bij het kiezen van de juiste opleiding naar reviews van eerdere studenten. Heeft de opleiding meerwaarde voor ze gehad? Hoe worden de leraren beoordeeld? Is het papiertje dat je krijgt iets waard en voegt het echt iets toe aan je kennis voor het werkveld waar je in zit? Zomaar een aantal vragen die je moet stellen voordat je je inschrijft voor een nieuwe opleiding. Kom de cursus die je wilt gaan volgen goed uit wanneer je jezelf deze vragen stelt? Ga er dan zeker voor! Naast doorgroeien in je huidige baan, kan het je ook helpen met het vinden van een nieuwe uitdaging.   

Kansen op technisch vakgebied

In de bouw en technische branche zijn er vele functies te vinden, van MBO niveau 2, 3 en 4 tot hogere universitaire directeursfuncties. Voor veel van deze functies moet je natuurlijk de juiste vooropleiding hebben gevolgd, maar zijn er ook veel praktijkgerichte vervolgcursussen te vinden. Wanneer je een tijdje werkzaam bent in een functie, kun je de drang krijgen om jezelf verder te ontwikkelen. Vooral in technische branches is het van belang dat er goede begeleidingsfuncties zijn. Zo zou je aan de slag kunnen als werkvoorbereider, praktijkopleider of mentor, of kun je managementvaardigheden leren om processen goed te kunnen overzien en aansturen. 

Doorgroeien in je vak 

Wanneer je een goede cursus volgt vergroot je ook nog eens aanzienlijk je kansen op de arbeidsmarkt. Zo leer je bijvoorbeeld met een cursus technisch werkvoorbereider goed planmatig en zelfstandig werken. Je kunt vervolgens zorgen dat collega’s efficiënt aan de slag kunnen wanneer jij het productie- en installatieproces goed hebt voorbereid. 

Met een vervolgopleiding managementvaardigheden kun je als geen ander je boodschap op andere medewerkers of klanten overbrengen. Je leert omgaan met conflict en je leert verschillende gesprekstechnieken te gebruiken. Dit is iets dat in elke functie eigenlijk wel handig kan zijn. 

Heb jij de juiste vooropleiding en denk je dat een cursus of vervolgopleiding iets voor jou is? Ga dan opzoek naar de juiste opleiding voor je persoonlijke ontwikkeling en praat zeker ook eens met mensen in hetzelfde vakgebied om erachter te komen waar veel vraag naar is. 

Cursussen

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...