Lezen verhoogt kans op goede baan

Gepubliceerd op: 12-04-2011

Lees jij graag boeken buiten schooltijd? Blijf daar dan vooral mee doorgaan. Onderzoeker Mark Taylor concludeerde namelijk dat het lezen van boeken buiten schooltijd in verband kan worden gebracht met een hogere kans om een leidinggevende functie of professionele baan te krijgen. 

Onderzoek Mark Taylor analyseerde 17.200 mensen die allen geboren zijn in 1970. De mensen gaven zowel informatie over de buitenschoolse activiteiten die ze op hun 16e hadden ondernomen als over hun carrière op 33-jarige leeftijd. 

Uit het onderzoek blijkt dat de vrouwen die op 16-jarige leeftijd veel boeken hebben gelezen, op latere leeftijd 39 procent kans hadden op een leidinggevende functie of professionele baan. Hadden ze dit niet gedaan, dan hadden ze hier maar 25 procent kans op. Jongens die regelmatig lazen, hadden 58 procent kans op zo’n functie tegen 48 procent als ze dit niet gedaan hadden.

Daarnaast kwam naar voren dat geen van de andere activiteiten, zoals sporten, bezoeken aan een museum, bioscoop of concert, of praktische activiteiten als koken of naaien, een betekenisvol effect op hun carrière bleken te hebben. 

Volgens Taylor zou lezen een factor kunnen zijn omdat het helpt bij het aanscherpen van de geest. Daarnaast zouden medewerkers zich meer op hun gemak voelen als iemand anders een vergelijkbare ontwikkelde achtergrond heeft. Het lezen van boeken kan ook in verband worden gebracht met een hogere kans voor studenten om aan de universiteit te gaan studeren. Het regelmatig spelen van computerspelletjes werd daarentegen in verband gebracht met een kleinere kans om aan de universiteit te studeren. 

Bron: University of Oxford - 8 april 2011

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen
Werken voor een WW! In mijn vorige blog heb ik uitgelegd dat ik via mijn collega-reisleiders te horen kreeg dat ik recht had op een WW-uitkering na de beëindiging van mijn seizoen als reisleidster. Om de WW ook daadwerkelijk te ontvangen (gedurende drie...Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...