Tips bij het vinden van een baan

Gepubliceerd op: 20-02-2012

Lekker is dat. Heb je met veel pijn en moeite een mooi diploma gehaald, blijkt het land in crisis! Veel mensen zitten zonder baan en onder jongeren is de werkloosheid relatief hoog. Een moeilijke situatie, want zonder baan geen werkervaring en zonder ervaring geen baan. Dat is lastig, maar er is hoop. Heb je geen zin om je bestaan in de studiebanken te verruilen voor dagenlang dubben op een versleten tweezitsbank? Lees deze tips van carrièresite Monsterboard.nl en blijf aantrekkelijk voor potentiële werkgevers.

GA VOOR EEN PARTTIME BAAN
Parttime banen of tijdelijke arbeidscontracten staan beter op je CV dan grote gaten. Het is verstandig om verder te kijken dan je alleen te richten op fulltime banen. Zo heb je de kans om vaardigheden te ontwikkelen die je in een toekomstige baan kunt gebruiken en het geeft aan dat je proactief bent. Bovendien houd je naast je werk gewoon tijd over om naar je droombaan te zoeken. Handig!

WERK AAN JE ONLINE IMAGO
Personal branding, ofwel je online imago, is door sociale media steeds belangrijker geworden. Recruiters en headhunters struinen het internet af om meer informatie over kandidaten te verkrijgen. Gebruik dit gegeven en doe er je voordeel mee. Behandel jouw persoonlijke imago als een merk en let goed op hoe je jezelf op sociale media presenteert.

ZOEK EEN STAGE
Niet meteen denken: ‘been there, done that’. Ook na je studie kun je stagelopen bij interessante bedrijven om praktische vaardigheden te ontwikkelen. Maar nog belangrijker, door een stage kom je er snel achter of je in een bepaalde sector aan de slag wilt. Verder leer je door middel van een stage hoe het er in de praktijk aan toegaat en dat kan goed van pas komen bij sollicitatiegesprekken.

GA VRIJWILLIGERSWERK DOEN
Dit is een geweldige manier om werkgevers te laten zien dat je een gedreven persoon bent; onbetaalde activiteiten maken je CV aanzienlijk interessanter. Het werken voor een goed doel brengt je vaardigheden bij die je bij een betaalde baan goed kunt gebruiken, zoals teamwork, leiderschap en ervaring om onder druk te werken. Vrijwilligerswerk in de sector waar je in de toekomst zou willen werken verhoogt je kansen bij werkgevers. Als je bijvoorbeeld in de marketingsector wilt werken, kun je werken aan het promoten van een evenement voor een goed doel.

NEEM EEN HOBBY
Benut je vrije tijd met iets waar je plezier in hebt, zoals zingen in een band of sluit je aan bij een sportvereniging (als je ook nog eens vrijwilligerswerk voor je club gaat doen, sla je twee vliegen in een klap). Dit toont aan dat je in een team kunt werken en een gepassioneerd persoon bent. Daarnaast geeft het je CV wat karakter mee.

Als jongeren die tijdelijk zonder werk zit, kan je je beter concentreren op wat je wel zou kunnen doen. Probeer bijvoorbeeld op proactieve en creatieve wijze manieren te vinden om je CV zo op te stellen dat je uit het oog springt. Zie je CV als een advertentie, het moet een 'wow' effect creëren bij potentiële werkgevers. Kijk voor tips en trucs op tkmst.nl/laat-je-cv-er-tussenuit-springen.

 

LEES OOK
- Solliciteren
- Werkloosheid jongeren toegenomen

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen
Werken voor een WW! In mijn vorige blog heb ik uitgelegd dat ik via mijn collega-reisleiders te horen kreeg dat ik recht had op een WW-uitkering na de beëindiging van mijn seizoen als reisleidster. Om de WW ook daadwerkelijk te ontvangen (gedurende drie...Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...