Dreigend tekort aan vakmensen

Gepubliceerd op: 04-11-2013

Afgestudeerde gespecialiseerde MBO’ers spelen een belangrijke rol in onze samenleving. Er dreigt echter een tekort aan vakmensen. Dit komt doordat steeds minder jongeren kiezen voor een ambachtelijke opleiding tot bijvoorbeeld meubelmaker, stratenmaker, tegelzetter of tandtechnicus.

Specialistische MBO-opleiding
Er zijn maar weinig aanmeldingen voor specialistische MBO-opleidingen. Soms is het aantal studenten zo klein dat MBO-instellingen de opleiding niet meer kunnen exploiteren. Hierdoor verdwijnen veel specialistische MBO-opleidingen op veel locaties. Door de crisis lijkt er nu nog geen sprake van een tekort, maar het UWV vreest voor problemen als de economie weer aantrekt.

Onmisbare schakel
Afgelopen zomer waarschuwde de Sociaal Economische Raad (SER) minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) al dat er iets moet gebeuren aan het dreigende tekort aan vakmensen. Vakmensen vormen met een jaaromzet van 110 miljard euro een onmisbare schakel in de Nederlandse economie.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...