Helft leerlingen overweegt ondernemerschap

Gepubliceerd op: 02-01-2014

Lesprogramma’s over ondernemen hebben effect. Bijna 26.000 leerlingen en studenten volgden het afgelopen schooljaar een ondernemerschapsprogramma van Jong Ondernemen. Ruim de helft van de studenten en scholieren die een programma van de stichting hebben gevolgd, overweegt in de toekomst een eigen bedrijf te beginnen.

“De toekomst van Nederland valt of staat met het ondernemerschap van de jongeren van nu. Daarom is het van belang dat binnen het onderwijs meer aandacht komt voor ondernemerschap,” zo verwoordt Arko Veefkind, directeur van Jong Ondernemen, de missie van zijn stichting.

Ondernemen is niet langer iets dat alleen studenten Economie en Bedrijfskunde aanspreekt. Ook de allerjongste leerlingen blijken steeds meer interesse te hebben voor ondernemen. De stichting Jong Ondernemen had afgelopen schooljaar zo’n 500 inschrijvingen van basisscholen voor hun project BizWorld. In het voortgezet onderwijs hebben leerlingen 103 bedrijven opgericht door middel van het programma Junior Companies.

“De aanwas van nieuwe ondernemers is een absolute must voor de Nederlandse economie,” zegt Veefkind. “Ons land is groot geworden dankzij haar ondernemersgeest. Onze programma’s leren leerlingen en studenten als ‘jonge ondernemer’ dat ondernemen leuk en inspirerend is. Zo verbreden we het toekomstperspectief voor hun latere loopbaan. Of dat nu is als ondernemer of als ondernemende werknemer.”

Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam blijkt dat ondernemende organisaties tot meer dan 25 procent groei realiseren in het aantal nieuwe producten en diensten die worden ontwikkeld. Daarnaast stijgt de productiviteit binnen deze organisaties met meer dan 9 procent.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...