Steeds meer flexibele werknemers

Gepubliceerd op: 09-04-2014

NIEUWS - De arbeidsmarkt van morgen laat een totaal ander beeld zien dan wat we gewend zijn. Naast elke werknemer die vast in dienst is, werkt straks een flexibel ingezette collega. Dit is de belangrijkste boodschap van de diverse arbeidsdeskundigen tijdens de Flexathon, een uitzendevent van de NBBU, brancheorganisatie voor bemiddelings- en uitzendondernemers.

Hoogleraar interim management Leo Witvliet (Nyenrode): “De verhouding op de werkvloer wordt één werknemer, op één flexwerker. Bedrijven krijgen behoefte aan die combinatie van een vaste kern werknemers met langdurige contracten en flexibele medewerkers. Er ontstaat een andere werkvloer waar iedereen mee zal moeten omgaan. Misschien gaan we zelfs naar een toekomst waar het vaste contract helemaal verdwijnt. Is dat leuk of goed? Dat is nog niet te zeggen. Wel moeten we voorbereid zijn.”

Voorzitter van MKB Nederland, Michael van Straalen: “Voor het Midden-en Kleinbedrijf is het flexibel inzetten van werknemers steeds belangrijker.  Er is geen weg terug. Flexwerk is here to stay.”

Mirjam Sterk, ambassadeur jeugdwerkloosheid:. “We krijgen een generatie jonge werknemers die tien jaar lang van contract naar contract hopt, zonder goede arbeidsrechten en pensioenvoorzieningen. Flexwerken is prima, maar het mag niet ten koste gaan van rechten. De uitzendbranche kan hierin een belangrijke rol spelen omdat zij wel werkt met cao-regelingen.”

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...