Beroep bouw-ingenieur

Sector Bouw

Denk groots!Wie bedenkt hoe plantsoenen, pleinen, speelplaatsen en zelfs hele wijken eruit zullen zien? Een bouw-ingenieur. Hij ontwerpt objecten uit de ''gebouwde omgeving’. En dat kan dus variëren van een belastingkantoor tot een speelplaats. Naast het ontwerpen besteedt de bouwkundig ingenieur een groot deel van zijn tijd aan onderzoek, organisatie en overleg met betrekking tot de opdracht die hij heeft. Hij moet met zijn ontwerp rekening houden met een groot aantal zaken, zoals de wens van de opdrachtgever en andere betrokkenen, bestemmingsplannen en milieuvoorschriften. Als bouw-ingenieur werk je bijvoorbeeld bij een architectenbureau, de overheid of een stedebouwkundigadviesbureau. Een groot deel van de tijd werk je op kantoor, achter de tekentafel.

Iets voor jou? De bouw-ingenieur heeft zowel een groot technisch als creatief vermogen; zijn ontwerpen moeten zowel functioneel zijn als een zekere schoonheid hebben. Bovendien heeft de bouw-ingenieur een ruimtelijk inzicht.

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie.

Video
Opleidingen (9)

Informatie over
het beroep
Bouw-ingenieur

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Bouw-ingenieur?

(24) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Bouw-ingenieur te worden?

(9) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...