Beroep brood- en banketbakker

Sector Voeding
Daar zit wat in!

Je moet geen hekel aan vroeg opstaan hebben en een échte ambacht willen leren. Dan is het vak van brood-en banketbakker misschien wel wat voor jou. Als bakker houdt je je voornamelijk bezig met het maken van brood, gebak en koek. Het werk bestaat onder andere uit het inkopen van suiker, roomboter, bloem en meel, producten, het maken van deeg en het uiteindelijke resultaat beoordelen op kwaliteit. Daarnaast garneer je gebak en taarten met bijvoorbeeld fruit en slagroom. Wanneer je zelfstandig ondernemer bent dan houd je ook nog een administratie bij en zorg je voor personeel. In loondienst werk je als brood-en banketbakker bij brood- en banketfabrieken of bakkerijen.

Iets voor jou? De brood- en banketbakker moet je creatief zijn zodat hij verschillende taarten en gebakjes kan ontwikkelen. Je moet zorgvuldig en hygiënisch kunnen werken en je moet een goede lichamelijke conditie hebben vanwege de wisselende temperaturen en het werken in de vroege ochtend.
Opleidingen (12)
OpleidingNiveau
Allround banketbakker MBO Niveau 3
Allround brood- & banketbakkerMBO Niveau 3
Allround broodbakkerMBO Niveau 3
Assistent bakkerMBO Niveau 1
BanketbakkerMBO Niveau 2
Brood & banketMBO Niveau 4
Brood- & banketbakkerMBO Niveau 3
Brood- & banketbakkerMBO Niveau 2
Ondernemer bakkerijMBO Niveau 4
PatissierMBO Niveau 4
Zelfstandig werkend banketbakkerMBO Niveau 3
Zelfstandig werkend broodbakkerMBO Niveau 3

Informatie over
het beroep
Brood- en banketbakker

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Brood- en banketbakker?

(26) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Brood- en banketbakker te worden?

(12) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...