Beroep controleur

Sector Techniek

Als controleur werk je op de controle of produktie-afdeling van een bedrijf. Bijna alle bedrijven die produkten maken, hebben een controleur in dienst, het werkveld is dus heel breed; je kunt bijvoorbeeld gebruiksvoorwerpen controleren zoals stofzuigers, tandenborstels en broodroosters, maar ook consumptie-artikelen. De manier waarop je de controle verricht, is afhankelijk van het soort produkt. Bij consumptie-artikelen kun je de kwaliteit testen door middel van ruiken, proeven en analyse van de stoffen die er in voorkomen. Test je bijvoorbeeld een stofzuiger, dan kijk je of hij aan de veiligheidsvoorschriften voldoet en of hij gebruikersvriendelijk is. Van produkten die je onderzocht hebt, stel je een rapport op. De controleur is verantwoordelijk voor de kwaliteit van produkten die op de markt verschijnen.

De controleur heeft een uitstekend waarnemingsvermogen en oog voor detail. Hij kan precies werken en heeft verantwoordelijkheidsgevoel; het is zijn taak om slecht gemaakte produkten (die een gevaar kunnen zijn voor de consument) van de markt te houden.

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie..
Opleidingen (4)
OpleidingNiveau
BedrijfseconomieWO Bachelor
Bio-Farmaceutische WetenschappenWO Bachelor
Business economicsHBO Bachelor
Kwaliteitscontroleur textielMBO Niveau 4

Informatie over
het beroep
Controleur

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Controleur?

(4) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Controleur te worden?

(4) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...