Beroep levensmiddelentechnoloog

Sector Agrarisch/Milieu
Als levensmiddelentechnoloog ben je meestal werkzaam bij bedrijven in de levensmiddelenbranche, op afdelingen zoals kwaliteitscontrole of op een onderzoeksafdeling. Je werk bestaat uit het keuren, onderzoeken, testen, en controleren van grondstoffen die gebruikt worden om levensmiddelen (suiker, koffie, brood, chips enzovoort) van te maken. Je onderzoekt bijvoorbeeld of genetisch gemanipuleerde sojabonen dezelfde eigenschappen hebben als normale sojabonen. Zijn de bonen een gevaar voor de gezondheidszorg, zijn ze milieuvriendelijk enzovoort. Daarnaast voert de levensmiddelentechnoloog controle-keuringen uit op produkten die gebruiksklaar zijn. Kwaliteit, veiligheid en hygiëne zijn belangrijke trefwoorden die horen bij de levensmiddelentechnoloog.

Levensmiddelentechnologie houdt zich bezig met de productie, samenstelling, kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen. Er wordt constant gekeken hoe voedingsproducten en de bijhorende productiemethoden verbeterd kunnen worden.

De levensmiddeldentechnoloog kan geconcentreerd en nauwkeurig werken; hij kan het zich niet permitteren om fouten te maken omdat er dan slechte produkten op de markt kunnen verschijnen.
Opleidingen (7)

Informatie over
het beroep
Levensmiddelentechnoloog

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Levensmiddelentechnoloog?

(21) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Levensmiddelentechnoloog te worden?

(7) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...