Beroep matroos bij de koninklijke marine

Sector Krijgsmacht en Politie
Bij de Koninklijke Marine kun je -afhankelijk van je vooropleiding- bij een van de 4 dienstgroepen terecht.
Deze dienstgroepen zijn: Operationele Dienst, Technische Dienst, Wapentechnische Dienst en Logistieke Dienst.

Elke dienstgroep heeft zijn eigen taken en functies:

- De Operationele Dienst kent een zeer divers werkterrein: van het besturen van het schip tot het verzorgen van de communicatie met andere schepen en de wal en van het met radarbeelden bijhouden van het zee- en luchtverkeer in de omgeving van het schip tot het onderhouden van het schip (en nog veel meer…).

- De Technische Dienst is verantwoordelijk voor de (elektro-)technische installaties aan boord van onze schepen. Hierbij moet je denken aan voortstuwingsinstallaties, beveiligingsinstallaties, energievoorzieninginstallaties, hydraulische systemen en platforminstallaties (koeltechniek, hydrauliek, beveiliging).

- De Wapentechnische Dienst zorgt ervoor dat alle wapen- en computersystemen aan boord van onze schepen altijd perfect werken. We hebben het dan over de kanons, torpedo's en raketten, radar, sonar en radioapparatuur.

- De Logistieke Dienst bestaat uit 4 takken: Administratie, Goederenbeheer, Geneeskundige Dienst en Verzorging. Zij zorgen er samen voor dat het schip en bemanning in staat zijn hun werk te doen door te koken, ieders kleding te wassen, voldoende voorraden aan boord te hebben (zowel voeding als reserve-onderdelen voor de technische installaties), bij ziekte of lichamelijke ongemakken te zorgen, ervoor te zorgen dat de salarissen op tijd worden uitbetaald etc.

Informatie over
het beroep
Matroos bij de Koninklijke Marine

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Matroos bij de Koninklijke Marine?

(4) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Matroos bij de Koninklijke Marine te worden?

(12) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...