Beroep officier bij de koninklijke marine

Sector Krijgsmacht en Politie
Bij de Koninklijke Marine kun je, afhankelijk van je vooropleiding, bij een van de 5 korpsen terecht. Deze korpsen zijn: Zeedienst, Technische dienst, Elektrotechnische dienst, Administratie en Mariniers(het korps van mariniers is alleen toegankelijk voor mannen)

Elk korps heeft zijn eigen taken en functies:

- Als officier Zeedienst ben je verantwoordelijk voor de inzet van het schip: de navigatie, de inzet van wapensystemen en het gebruik van telecommunicatieapparatuur.
- Als Officier Technische ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van deze gecompliceerde technische systemen en bestuur je de Technische Dienst.
- Als Officier Elektrotechnische Dienst ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de sensor-, wapen- en commandosystemen. Je geeft leiding aan een hecht team dat werkt aan radar, sonar, communicatieapparatuur en computers.
- Als Officier van Administratie ben je verantwoordelijk voor de hele logistieke keten. Zowel bij de vloot als bij het Korps Mariniers. Dat houdt in: voorraadbeheer, financi├źn en horeca. Maar ook juridische zaken behoren tot jouw vakgebied.
- Als Officier der Mariniers ben je wereldwijd inzetbaar en moet je tot het uiterste kunnen gaan. Onder alle omstandigheden. In barre kou of tropische hitte. 'Qua patet orbis', oftewel: zo wijd de wereld strekt.
Instellingen (1)

Informatie over
het beroep
Officier bij de Koninklijke Marine

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Officier bij de Koninklijke Marine?

(1) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Officier bij de Koninklijke Marine te worden?

(12) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...