Beroep werktuigbouwkundige

Sector Techniek

Als werktuigbouwkundige werk je bij elektriciteitscentrales, binnen industriële bedrijven en de overheid. Bijvoorbeeld bij machinefabrieken, telecommunicatie-industrie, scheepswerven, vliegtuig- en ruimtevaartindustrie en de Nederlandse Spoorwegen.
Een werktuigbouwkundige houdt zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen, construeren, installeren en in bedrijf houden van werktuigen (gereedschap, transportwerktuigen, machines, motoren en landbouwwerktuigen). Daarnaast houd je je bezig met ontwerpen, uitvoeren en onderhouden van staalconstructies (skeletten van gebouwen, kranen, masten enz.). Een werktuigbouwkundige werkt bijvoorbeeld aan de bouw van een wasmachine, om te zorgen dat de onderdelen op hun plaats zitten en dat alles op elkaar is afgestemd.

De werktuigbouwkundige heeft een brede technische kennis, en een goed coördinatie en analyse vermogen. Je hebt aanleg voor wiskunde en natuurkunde.

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie.

Video
Informatie over
het beroep
Werktuigbouwkundige

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Werktuigbouwkundige?

(28) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Werktuigbouwkundige te worden?

(7) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...