Beroep politiekundige bachelor

Sector Krijgsmacht en Politie
Als politiekundige bachelor houd je de ontwikkelingen in de maatschappij in de gaten. Die trends breng je met het bestaande politiebeleid samen in veiligheidsplannen. Deze plannen breng je in uitvoering door te zorgen dat probleemsituaties op een bepaalde manier worden aangepakt.
Zo weet je dat jongeren steeds vaker in groepen uitgaan om zich veiliger te voelen. In uitgaansgebieden dreigen escalaties, omdat tussen groepen een gevoel van onveiligheid ontstaat. Je werkt een preventieve aanpak uit en voert dat met de collega’s politiemedewerkers uit.
Voor een aanstaand groot popconcert wordt een grote toeloop van bezoekers verwacht. Rekening houdend met die toeloop en de vastgestelde eindtijd van het concert maak jij met allerlei instellingen en organisaties afspraken over aan- en afvervoer, geluidslimieten, afsluiting van gebieden en surveillance en stel je een draaiboek op.
Je gaat met de gemeente aan de slag om de stankoverlast tegen te gaan, die wordt veroorzaakt door een gemeentelijke instelling. Na onderzoek blijken de milieuregels niet te worden gevolgd. Je zorgt dat de overtreding eindigt en praat verder over een eventuele verplaatsing van de dienst om het probleem permanent te voorkomen.
Het blijkt dat burgers zeer regelmatig klagen over de bereikbaarheid van politiefunctionarissen in het gebied. Als politiekundige bachelor onderzoek je de situatie (verwachtingen van burgers tegenover de werkdruk van collega’s) en stel je een advies op voor verbeteracties.
Daarnaast handel je zeer ernstige situaties af als verkeersongevallen met meerdere auto’s, zwaar gewonden en/of dodelijke slachtoffers, ernstig huiselijk geweld met slachtoffers of maatschappelijke onrust door verhuizing van een bekende ex-veroordeelde naar de wijk.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
Politieacademie - Algemeen
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
PolitiekundigeHBO Bachelor

Informatie over
het beroep
Politiekundige bachelor

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Politiekundige bachelor?

(1) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Politiekundige bachelor te worden?

(1) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...