Beroep politiekundig master

Sector Krijgsmacht en Politie
Als politiekundige master werk je meer aan de algemeen gemeenschappelijke aanpak van de problematiek dan aan incidentele situaties. Je evalueert daarvoor het uitgevoerde beleid, maakt strategische analyses en verwerkt dit in je beleidsplannen. Door niet alleen de problematiek te analyseren en te onderzoeken, maar ook de wijze van uitvoeren van het politiewerk, werk je mee aan de wetenschappelijke ontwikkeling van het politievak.
Zo moet je scenario’s voor rampenbestrijding in het algemeen opstellen en daaruit een politieel rampenbestrijdingsplan ontwikkelen.
Of je wordt gevraagd een uitwerking te maken voor aanpassing van de beheers- en beleidscyclus, waarmee speciale beleidsitems moeten worden gerealiseerd.
Uit een onderzoek blijkt dat de criminaliteit daalt, maar dat de burgers zich steeds onveiliger voelen. Jij moet een strategie ontwikkelen waarbij het effect van het politiewerk ook het gevoel van veiligheid bij burgers verhoogt.
Maar je zoekt ook naar strategieën om de verkeersonveiligheid rond scholen, de escalatie van rassendiscriminatie of de buurtonveiligheid als gevolg van permanente woninginbraken te verlagen of te verkleinen.
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
CriminologieWO Bachelor

Informatie over
het beroep
Politiekundig master

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Politiekundig master?

(4) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Politiekundig master te worden?

(1) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...