Beroep leraar scheikunde

Sector Onderwijs en Wetenschappen

Als leraar scheikunde kun je afhankelijk van je vooropleiding op een middelbare school, universiteit of andere onderwijsinstelling werken. Met een diploma 2e graad leraar scheikunde kun je binnen het voortgezet onderwijs in alle klassen van het vmbo en in de onderbouw van havo en vwo lesgeven. Met diploma 1e graad leraar scheikunde kun je naast lesgeven op het voorgezet onderwijs, ook lesgeven op het hbo en de universiteit.

Je werk bestaat uit het onderwijzen van bijvoorbeeld scheikunde. Je leert scholieren logisch nadenken en vraagstukken oplossen. Naast de theorie wordt aandacht besteed aan proefjes om de geleerde stof in praktijk te brengen. Zo laat je bij scheikunde de leerlingen chemische reacties testen. Naast lesgeven bestaat je werk uit het nakijken van proefwerken en examens en het voorbereiden van lessen.

Iets voor jou? Naast theoretisch ben je ook praktisch ingesteld. Je kunt kennis goed en duidelijk overbrengen. Daarnaast ben je streng doch rechtvaardig en heb je verantwoordelijkheidsgevoel. Bovendien ben je geduldig; veel exacte vakken, zoals scheikunde, zijn namelijk niet voor iedereen in één keer te begrijpen.

 

Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Leraar vo 1e graad scheikundeWO Master
Leraar vo 2e graad scheikundeHBO Bachelor

Informatie over
het beroep
Leraar scheikunde

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Leraar scheikunde?

(8) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Leraar scheikunde te worden?

(2) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...