Beroep leraar spaans

Sector Onderwijs en Wetenschappen

Als leraar Spaans kun je afhankelijk van je vooropleiding op een middelbare school, universiteit of andere onderwijsinstelling werken. Met een diploma 2e graad leraar Spaans kun je binnen het voortgezet onderwijs in alle klassen van het vmbo en in de onderbouw van havo en vwo lesgeven. Met diploma 1e graad leraar Spaans kun je naast lesgeven op het voorgezet onderwijs, ook lesgeven op het hbo en de universiteit.

Je werk bestaat uit het doceren van de taal Spaans en de cultuur en levenswijzen die bij de landen horen waarin deze taal gesproken wordt. Je geeft theorieles, waarin veel grammatica wordt behandeld en maakt gebruik van luisteroefeningen, tekstverklaringen en leesvaardigheid. Ook het maken van uitstapjes naar desbetreffend land is een goede mogelijkheid om scholieren of studenten met de taal te leren omgaan. Naast het lesgeven bestaat je werk uit het nakijken van proefwerken en examens en het voorbereiden van lessen.

Iets voor jou? Naast theoretisch ben je ook praktisch ingesteld. Je kunt kennis goed en duidelijk overbrengen. Daarnaast ben je streng doch rechtvaardig en heb je verantwoordelijkheidsgevoel. 

 

Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Leraar vo 1e graad SpaansWO Master
Leraar vo 2e graad SpaansHBO Bachelor

Informatie over
het beroep
Leraar Spaans

Bij welke instellingen wordt je opgeleid tot Leraar Spaans?

(5) instellingen gevonden

Welke opleiding moet je volgen om Leraar Spaans te worden?

(2) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...