2e Kamer wil verhoging minimumloon

Gepubliceerd op: 10-09-2015

NIEUWS - De Tweede Kamer is voor een substantiële verhoging van het minimumjeugdloon. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken moet daar op korte termijn voorstellen voor doen, vindt een Kamermeerderheid.

Asscher heeft eerder al gezegd dat hij met een reactie komt op pleidooien van onder meer jongerenbeweging Young United - bekend van vakkenvuller Soufian - en de FNV om te komen tot een hoger minimumloon voor jongeren tot 23. Maar de Kamer vindt dat Asscher daarmee niet moet dralen en zet de PvdA-minister nu een beetje onder druk.

Het minimumjeugdloon moet omhoog en het moet meer gelijk worden getrokken met het reguliere wettelijk minimumloon, aldus de motie.

"Ik vind het gek dat iemand van achttien nu maar 45 procent verdient van waar iemand van 23 recht op heeft, terwijl mensen op die leeftijd al wel volwassen zijn", zegt D66-Kamerlid Steven van Weyenberg.

Hij wijst er op dat 18-jarigen mogen stemmen en autorijden, maar nog geen recht hebben op een volwassen minimumloon.

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...