8

Vakantiewerk

Gepubliceerd op: 17-03-2010

Vakantie is de ideale periode voor een bijbaan. Je hebt genoeg tijd en als het even meezit, sprokkel je genoeg geld bij elkaar om daarna ook nog écht van je vakantie te genieten! Meestal zit niet alleen jij te springen om vakantiewerk, maar ook werkgevers hebben dringend extra krachten nodig.

Vakantiewerk kun je op verschillende manieren doen & vinden:

Uitzendbureaus: In de zomer is er vaak volop werk via uitzendbureaus. Ga gewoon langs bij uitzendbureaus in de buurt. Laat even je gezicht zien, dat is altijd beter dan inschrijven via internet. Zorg dat je netjes gekleed gaat en vergeet niet je legitimatie en je sofinummer mee te nemen.

Winkels/ cafés: In de zomer is werk in een winkel of café een prima plek om aan de slag te gaan. Vooral serveerwerk op het terras is populair. Als je echt heel graag een zomerbaantje op het terras wilt, loop dan vóór het seizoen eens bij je favoriete café langs. Dikke kans dat ze voor het zomerseizoen nog krachten zoeken.

Bij de boer: Je kunt natuurlijk je vakantiewerk binnen uitvoeren, maar met buitenwerk doe je ook gelijk een lekker kleurtje op. Wat dacht je van appels plukken of bollen rapen? Sla het telefoonboek of de gouden gids open en ga op zoek naar een fruitteler of bollenboer. Dikke kans dat je zo een vakantiebaan te pakken hebt! Wil je bij een boer werken, dan moet je wel van aanpakken weten. Meestal krijg je niet per uur betaald, maar per kist.

Krantenwijk: Elke dag op je fiets of brommer de krant bezorgen. Bij de meeste plaatselijke of landelijke dagbladen staan ze in de zomer te springen om extra bezorgers. Vaak vervang je in deze periode een vaste bezorger die met vakantie is. Als je het goed aanpakt, neem je in de vakantie een ochtendwijk. Het vroege opstaan is misschien even wennen, maar dan heb je de rest van de dag vrij om leuke dingen te doen.

Werken in het buitenland: Je kunt natuurlijk voor een bijbaan in Nederland kiezen, maar ook in het buitenland is volop vakantiewerk te vinden. Denk bijvoorbeeld aan animatiewerk op een camping, achter de receptie of in een campingwinkel. Deze baantjes kun je al doen voor een week of zes in landen als Frankrijk, Italië of Spanje.

Voor divers vakantiewerk kun je kijken op: https://www.youngcapital.nl/vakantiewerk

 

 

Reacties

anthon zegt:

08/01/2013 om 13:53

leukke artikel en iedereen moet het gaan gebruiken

Anoniem zegt:

15/12/2011 om 10:54

kei gaaf artikel! heb er super veel aan gehad ben nu vrijwilliger bij de amarant groep

Anoniem zegt:

05/07/2011 om 14:56

wr zou ik dan bij een boer kunnen werken ik kan niets vinden op het internet ut word egt vervelend ik wil gewoon un baantje is dat soow veel gevraagd appels plukken tulpen toppen. gwn buiten in ut zonnetje en ik ben niet te lui om hard te werken mr tog kan ik nergrens iets vinden grom stom internet

Anoniem zegt:

25/05/2011 om 14:04

Echt toff!!

Anoniem zegt:

24/05/2011 om 11:38

leuk artikel
xxx

Kaijza zegt:

22/11/2010 om 15:47

Leuk artikel
xx'

Anoniem zegt:

13/10/2010 om 14:19

leuk leuk

Anoniem zegt:

06/08/2010 om 16:02

Hoi,

Leuk artikel. Toch wil ik even benadrukken dat werken in het buitenland niet ff geregeld kan worden. In de toerisme willen ze dat je langer dan 2 maanden blijft ! (dus geen 6 weken). Ik heb het zelf ook gedaan en wilde eerst 7 weken: overal afgewezen. Het jaar erop had ik langer vakantie en kon drie maanden gaan. Toen ineens kon ik overal aan de bak. Toen ik er was begreep ik waarom: eer dat je ingewerkt bent (6 weken) ga je pas geld opleveren. Vandaar....... Als je voordelig vakantiewerk in het buitenland wil vinden moet je zorgen dat je niet via een bemiddelingsbureau gaat (die strijken al jouw centen op !!! Zoek een vacaturewebsite op en heb direct contact met de werkgevers ! Ik heb destijds via http://www.buitenland-werken.nl/Vakantiewerk-buitenland.html een vakantiebaan gevonden (Spanje). Succes en zorg dus vooral dat je een lange periode hebt anders heeft het echt weinig zin.

gr,
Marjolijn

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...