1

Solliciteren

Gepubliceerd op: 18-07-2014

Solliciteren? Er zijn een aantal dingen die handig zijn om te weten.

Vacature
Bij het zoeken van een baan, ga je vaak op vacaturejacht. Een vacature is een omschrijving van de baan. Hierin wordt ook iets verteld over het bedrijf en wie ze zoeken.

Sollicitatiebrief
Heb je een geschikte vacature gevonden? Dan is het tijd voor het schrijven van een sollicitatiebrief. Deze brief is jouw eerste contact met het bedrijf. Het is dus belangrijk dat je een goede indruk maakt. In de brief leg je uit waarom je per sé deze baan wilt en waarom jij daar geschikt voor bent.

C.V.
Met je brief stuur je een c.v. mee, officieel heet dit een curriculum vitae. Dit is een soort samenvatting van je werk- en schoolverleden. Je vermeldt hierop de opleidingen die je gedaan hebt, je werkervaring en eventuele cursussen. Zo kan de werkgever een indruk krijgen van wat jij in je mars hebt.

Gesprek
Wanneer jouw brief in de smaak valt bij het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd, heb je kans dat je op gesprek mag komen. Je krijgt de kans om iets over jezelf te vertellen en de werkgever zal je vragen stellen. Het is belangrijk om een goede indruk te maken, meestal zijn er meerdere mensen die op gesprek mogen komen voor één baan.

Contractonderhandeling
Heb je die baan eindelijk bemachtigd? Dan is het tijd voor onderhandelingen. Wat wordt je salaris, krijg je een mobiel van de zaak of zelfs een leasebak? Dat wordt allemaal besproken tijdens een contractonderhandeling. Op het moment dat je je handtekening zet, is het officieel!

 

Reacties

Anoniem zegt:

17/05/2012 om 03:48

Hoi
Ik zoek naar een stage plek als aspirant beveiliging

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...