Vacatures

Gepubliceerd op: 17-07-2014

Een vacature is een advertentie die een bedrijf plaatst als het op zoek is naar nieuwe werknemers. Als je op zoek bent naar een (bij)baan is het dus handig om vacatures goed in de gaten te houden.

Als je een vacature tegenkomt die jou aanspreekt, kun je daar op solliciteren. In de vacature zelf staat meestal vermeld hoe je kunt reageren. Soms kan dat telefonisch of door een formulier in te vullen, maar meestal vragen ze je een sollicitatiebrief met je c.v. op te sturen.

Een vacature is vaak opgedeeld in verschillende stukken:

- De naam en soms een korte uitleg van het bedrijf;
- De functie, naar wie ze op zoek zijn;
- De taken, wat je allemaal moet doen;
- De eisen, wat je moet kunnen;
- Hoe en tot wanneer je op de baan kunt reageren.

Soms staat er in een vacature ook al vermeld wat je gaat verdienen. Wil je zeker weten dat je niet te weinig verdient, check dan eerst het minimumjeugdloon.

Als je goed om je heen kijkt zijn er overal vacatures te vinden. Om een beetje te weten waar je precies moet zoeken, hier een aantal tips:

Op internet
Kijk op Google bij het woord bijbaan of vacature en de plaats waarin je zoekt in en er verschijnen allerlei resultaten naar (bij)banen bij jou in de buurt.

In de krant
Als je op zoek bent naar een baantje bij jou in de buurt, kun je het best in het huis-aan-huisblad of de regionale krant kijken.

Bij het uitzendbureau

Op de ramen van een uitzendbureau kun je vacatures bekijken. Maar als je naar binnen gaat en je inschrijft, hebben ze er vaak nog veel meer. Vergeet dan niet je paspoort en je sofinummer of burgerservicenummer (staat op je paspoort / id-kaart) mee te nemen!

In winkels, restaurants en cafés

Als je gaat shoppen, gaat eten of wat gaat drinken, houd dan alles goed in de gaten! Wanneer ze op zoek zijn naar personeel, hangen ze vaak een vacature op. Hangt er geen vacature en wil je wel graag in de winkel/het restaurant/het café werken, loop dan gewoon eens naar binnen en vraag of ze nog mensen zoeken. Je kunt natuurlijk ook altijd bellen of mailen, als je dat liever wilt.

Via vrienden of familie
Laat iedereen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar werk! Dit kan natuurlijk ook via Facebook en Twitter, als je daar gebruik van maakt.

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...