Word een superstagiair

Gepubliceerd op: 21-12-2010

 

Stagelopen heb je wel vaker gedaan, maar in het laatste jaar van je opleiding is het tijd om te vlammen. Laat zien dat je niet zomaar een stagiair bent, maar een superstagiair! Wie weet krijg je daarna wel een baan aangeboden.

 

De superstagiair is geen nerd met bril die zich uit de naad werkt om indruk te maken op zijn begeleider. De superstagiair, dat ben jij! Na jaren van oefenen, is het nu tijd om te laten zien dat je heus wel iets hebt geleerd tijdens je opleiding. En dat je daarmee je kansen vergroot op de arbeidsmarkt, is mooi meegenomen. Hoe je het wordt? Gewoon, door deze stappen te volgen. 

1. Wakker op je werk
Kun je in het weekend zonder problemen tot het middaguur in bed blijven liggen? Als superstagiair verschijn je iedere dag opgewekt om negen uur op je werk. Liefst een kwartiertje eerder om echt een actieve indruk te geven. Om dit te bereiken vermijd je de snooze-knop van je wekker. Je springt meteen uit bed. Van snoozen word je namelijk alleen maar duffer. 

2. Liever moe dan lui
Een superstagiair is liever moe dan lui. Dat betekent hard werken, en vooral niet te vaak achterover leunen, naar de rookruimte lopen of voor de zoveelste keer een kopje koffie halen. Heb je door het harde werken al je opdrachten af, bedenk dan wat er verder nog gedaan kan worden en stel dit voor aan je begeleider. Die zal blij zijn dat hij geen onzinklusjes hoeft te verzinnen en dat je zelfstandig doorwerkt aan iets nuttigs. Faken dat je het druk hebt, doe je tijdens je laatste stage niet meer!

3. Wees zelfstandig
Was je tijdens je vorige stage nog afhankelijk van je stagebegeleider, nu is het echt tijd voor zelfstandigheid! Kom je er even niet meer uit? Denk eerst zelf na over een mogelijke oplossing, voordat je het aan je collega’s of begeleider vraagt. Weet je het écht niet, vraag het dan. Zo laat je zien dat je niet bang bent om hulp te vragen.

4. Hyves en Hotmail
Even snel je hyves, facebook en hotmail checken? De superstagiair weet wel beter! Tijdens je laatste stage doe je dat niet meer. De techneuten in het bedrijf kunnen namelijk precies zien wie welke website bezoekt. En wil je echt dat je baas erachter komt dat jij je party pics aan het uploaden bent naar je Hyvesprofiel? Beter van niet als je een kans wilt hebben op een leuke baan bij je stagebedrijf. 

5. Kritiek
Sprongen de tranen in je ogen als je begeleider kritiek had op je werk? Nu overkomt jou dat niet meer. Na al je ervaringen in voorgaande jaren weet je precies hoe je kritiek moet incasseren. Zie het niet als een persoonlijke aanval, maar als een uitdaging om je zwakke punten te verbeteren!

 

 

 

 

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...