1

Rechten en plichten

Gepubliceerd op: 18-03-2010

Als stagiair heb je rechten en plichten. Om niet in valkuilen te trappen is het verstandig om vooraf een aantal afspraken met je stagebedrijf te maken. Voordat je aan je stage begint, krijg je een stagecontract. Zorg in ieder geval dat de volgende punten in je contract staan.

Begeleiding
Je hebt een begeleider van de opleiding en bij het stagebedrijf. In je stagecontract staat wie dit zijn. Bij deze mensen kun je terecht als zich er tijdens je stage problemen voordoen.

Werktijden
Hoeveel uren werk je per week en van hoe laat tot hoe laat? Een werkdag duurt maximaal 9 uur (zonder overwerk) en een werkweek duurt maximaal 45 uur. Op zondag werk je niet, tenzij anders is afgesproken. Uitzondering is wanneer zondagswerk uit het werk voortvloeit of als de bedrijfsomstandigheden het noodzakelijk maken.

Werkzaamheden
In het contract staat wat jouw functie is en welke werkzaamheden je zult gaan verrichten.

Beëindiging stage
Omschreven staat wanneer de stageperiode eindigt. Dit kan zijn als de stageperiode is afgelopen, maar ook bijvoorbeeld wanneer je je ondanks waarschuwingen niet houdt aan de regels.

Vergoeding
Of en hoeveel stagevergoeding je ontvangt.

 

Reacties

Anoniem zegt:

08/04/2011 om 14:50

mag een school van jou de eis stellen dat je niet tijdens je opleiding een soort gelijke functie bekleed buiten je stage/opleiding

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...