Stage in het buitenland

Gepubliceerd op: 18-03-2010

In ieder bedrijf gaat het er op een andere manier aan toe. Als dat bedrijf zich ook nog eens in een ander land bevindt, zijn er helemaal grote verschillen. Iedere cultuur en bevolkingsgroep heeft eigen gewoontes, ook op de werkvloer. Een stage in het buitenland is dé manier om alle in’s en outs te leren kennen van het land waar je zit.

Bedenk van te voren goed wat je verwacht, wat de mogelijkheden zijn en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Want de stage moet natuurlijk wel goed aansluiten bij je studie. Houdt daarbij ook rekening met gewoontes van het land van je voorkeur die invloed kunnen hebben op het werk. Denk bijvoorbeeld aan een siësta tussen de middag, zodat je ’s avonds langer aan het werk zult zijn.

Verlies tijdens je stage niet je doelen uit het oog en vergeet niet je opdrachten te maken. Anders heb je kans dat je bij terugkomst een aantal studiepunten mist, die lastig in te halen zijn. Het regelen van een stage in het buitenland vergt aardig wat voorbereiding. Begin eerst op school met het inwinnen van informatie, voordat je een duur stagebemiddelingsbureau gaat inschakelen of je stage helemaal zelf moet regelen.

Zoek op tijd uit welke documenten je nodig hebt. Zaken als een visum of werkvergunning zijn vaak niet meer op het laatste moment te regelen.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...