2

Bijzondere kamers

Gepubliceerd op: 22-06-2011

Nog op zoek naar een kamer? Beperk je tijdens de zoektocht dan niet alleen maar tot het zoeken naar een kamer in een studentenhuis. Maar kijk ook eens naar de andere mogelijkheden. Wat dacht je van een luxe hotelkamer of een kamer in het klooster? Het kan allemaal! TKMST.nl heeft alvast wat speurwerk voor je verricht en kwam terecht bij een aantal bijzondere kamers. 

Hotelkamer

Het klinkt voor sommigen wat luxe in de oren en dat is het voor een student misschien ook wel een beetje. Maar het is wel degelijk mogelijk om als student in een hotel te wonen. Klik hier om verder te lezen.

Containerwoning

Het kamertekort in een aantal steden heeft er voor gezorgd dat je in Groningen en Amsterdam in een container kunt bivakkeren. Klik hier om verder te lezen.

Tijdelijke woonruimte

Hoe zou je het vinden om als student in een café, schouwburg of op een woonboot te wonen? In een aantal steden in Nederland is dit mogelijk. Klik hier om verder te lezen.

Klooster

Ook wonen in een (voormalig) klooster behoort tot je mogelijkheden. Zo kun je in Nijmegen samen met een aantal paters in één gebouw wonen of kun je een woonruimte krijgen in een voormalig klooster. Klik hier om verder te lezen.

Kantoorpand

Het komt nog niet heel veel voor, maar door het grote tekort aan studentenwoningen willen verschillende organisaties leegstaande kantoorpanden verbouwen tot studentenwoningen. Klik hier om verder te lezen.

Bejaardentehuis

Wonen in een voormalig bejaardentehuis. Dat is mogelijk in onder andere Delft en Middelburg. Deze gebouwen werden eerder als bejaardentehuis geëxploiteerd, maar kregen na een aantal jaren een nieuwe bestemming. Momenteel kun je hier een kamer huren door je in te schrijven bij een plaatselijk huisvestingsbureau.

Wonen bij ouderen

Wat dacht je er van om met samen met ouderen te wonen? Het is in ieder geval mogelijk. De stichting SOlink biedt woonruimte aan voor een lage maandelijkse vergoeding. Klik hier om verder te lezen.

Schoolgebouw

Tegenwoordig wordt er niet alleen meer les gegeven in een schoolgebouw. In enkele gevallen worden deze gebouwen namelijk verbouwd voor studentenhuisvesting. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je je meestal inschrijven bij een organisatie die studentenwoningen verhuurt. Dit kan onder andere in Utrecht.

Kamertje van 6m2

Iets minder origineel, maar voor een aantal studenten de dagelijkse realiteit; een kamertje van 6m2. Door het grote kamertekort in een aantal steden kunnen sommige studenten maar moeilijk een kamer bemachtigen. Klik hier om verder te lezen.

 
2

Reacties

Anoniem zegt:

01/11/2011 om 20:27

jA ZUPER MOOI

Anoniem zegt:

18/10/2011 om 10:47

Wauw wat een mooie kamer zeg -,-

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...