1

Kraak

Gepubliceerd op: 18-03-2010

Er zijn panden die leeg staan, zonder dat ze een concrete bestemming hebben. Krakers bezetten zo’n gebouw, dit zonder toestemming van de eigenaar. Nederland is één van de weinige landen waar kraken niet strafbaar is.

Zie je zo’n avontuur ook wel zitten? Denk er dan wel aan dat je uit het kraakpand gezet kan worden en daarmee je onderdak verliest en dat er maar weinig faciliteiten aanwezig zijn.

Als je wel wilt kraken maar geen ervaring hebt, kun je in een aantal grote steden een kraakspreekuur bezoeken. Ervaren krakers helpen jou bij het bemachtigen van een eigen plekje. Je kunt namelijk niet het eerste de beste leegstaande pand binnentrekken en daar je bed neerzetten. Ook voor kraken gelden regels. Zo mag een pand bijvoorbeeld pas worden gekraakt als het minimaal een jaar leegstaat.

Sinds 1 oktober 2010 is het kraken van een woning strafbaar.

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

13/04/2010 om 21:18

volgens mij was het momenteel strafbaar?

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...