1

Kraak

Gepubliceerd op: 18-03-2010

Er zijn panden die leeg staan, zonder dat ze een concrete bestemming hebben. Krakers bezetten zo’n gebouw, dit zonder toestemming van de eigenaar. Nederland is één van de weinige landen waar kraken niet strafbaar is.

Zie je zo’n avontuur ook wel zitten? Denk er dan wel aan dat je uit het kraakpand gezet kan worden en daarmee je onderdak verliest en dat er maar weinig faciliteiten aanwezig zijn.

Als je wel wilt kraken maar geen ervaring hebt, kun je in een aantal grote steden een kraakspreekuur bezoeken. Ervaren krakers helpen jou bij het bemachtigen van een eigen plekje. Je kunt namelijk niet het eerste de beste leegstaande pand binnentrekken en daar je bed neerzetten. Ook voor kraken gelden regels. Zo mag een pand bijvoorbeeld pas worden gekraakt als het minimaal een jaar leegstaat.

Sinds 1 oktober 2010 is het kraken van een woning strafbaar.

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

13/04/2010 om 21:18

volgens mij was het momenteel strafbaar?

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen
Werken voor een WW! In mijn vorige blog heb ik uitgelegd dat ik via mijn collega-reisleiders te horen kreeg dat ik recht had op een WW-uitkering na de beëindiging van mijn seizoen als reisleidster. Om de WW ook daadwerkelijk te ontvangen (gedurende drie...Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...