Kamer zoektips

Gepubliceerd op: 18-03-2010

Weinig ruimte voor veel geld. Dat kun je verwachten als je een kamer gaat zoeken. Het is simpelweg een kwestie van vraag en aanbod: het tekort aan studentenkamers is ieder jaar weer meer schrijnend. De wachttijd voor een kamer verschilt per stad, maar is al snel 6 maanden tot een jaar, soms zelfs oplopend tot 30 maanden.

De kamernood blijft groeien, de hoogte van de studiebeurs blijft dalen en tijd om veel geld bij te verdienen heb je als student vaak niet (zeker als je ook nog zelf je huishouden moet runnen). Voor veel studenten genoeg reden om thuis te blijven wonen. Maar is op kamers gaan alleen een financiële overweging? Niet volgens een meerderheid van de bezoekers van www.schoolweb.nl: 59 procent van hen was het eens met de stelling: 'Als je gaat studeren, is op kamers gaan een must voor je persoonlijke ontwikkeling'. Hieronder handige tips voor de echte avonturiers.

Zoektips
1. Schrijf je ASAP in bij studentenhuisvestingbureaus, liefst in alle steden waar je eventueel wilt studeren.
2. Accepteer desnoods een tijdelijke kamer of een kamer in een buurgemeente: dicht bij het vuur is het makkelijker zoeken.
3. Kijk elke dag op websites waar kamers worden aangeboden en plaats zelf een oproep.
4. Meld je aan bij kamerbemiddelingsbureaus – er zijn commerciële en niet-commerciële.
5. Plaats een advertentie in het blad van de universiteit of hogeschool: deze oproepen worden gespeld door studentenhuizen die een nieuwe bewoner zoeken.
6. Hang gratis advertenties op in bibliotheken, supermarkten, onderwijsinstellingen etc.
7. Ter plekke zoeken werkt beter. Probeer een tijdje bij iemand te logeren.
8. Accepteer gerust een kamer die voor de zomer vrijkomt. Je bent een paar maanden extra huur kwijt, maar je hebt wel een kamer.
9. Vertel iedereen die het weten wil dat je een kamer zoekt: via-via is nog altijd de beste manier.

Veilig en snel een kamer huren/verhuren op kamersinnederland.nl 

  • Gratis voor studenten: Zoek onbeperkt naar kamers, reageer naar hartelust. Een kamer huren kan al duur genoeg zijn. Aanmelden, kamers zoeken, contact opnemen met verhuurders, kamers verhuren: het is allemaal gratis!
  • Veilig via Facebook: Kamers in Nederland is een afgesloten platform. Alleen door je aan te melden met je Facebook-account kun je kamers bekijken, erop reageren en advertenties plaatsen. Op deze manier houden we oplichters buiten de deur.
  • Kamer verhuren: Verhuur een kamer op Kamers in Nederland en je zult direct een geschikte huurder vinden. We brengen de kamer via sociale media onder de aandacht van duizenden potentiële huurders. Je verhuurt het snelst met Kamers in Nederland.

 

Huisjesmelkers
De gipsen muurtjes van je kippenhok zien er uit of ze met een Uzi zijn bewerkt. Je raam wordt op zijn plek gehouden door de houtwormen die de laatste restjes kozijn al jaren geleden hebben verorberd. Je huurbaas? Die roept al een jaar dat er volgende maand echt een mannetje komt om het te fiksen. Een schrale troost: als je huis (lees: je huisbaas) niet in de haak is, is zijn administratie dat vaak ook niet. Doe er je voordeel mee.

- Verschuif de betaaldatum van je huur steeds een paar dagen, zodat je je huur uiteindelijk aan het eind van de maand betaalt. Je kunt ook proberen zo stiekem een maandje over te slaan.
- Als je gaat verhuizen: houd je borg in op je laatste maand huur. Zo voorkom je dat je twee-, driehonderd euro betaalt voor de paar gaten in de muur.

Het VROM heeft een tabel met maximale huurprijzen en een brochure over de huur en verhuur van kamers.Eet je wel goed?
Maandag friet, dinsdag pizza, woensdag shoarma, donderdag chinees, vrijdag hamburgers en in het weekend aanschuiven bij je ouders. Zo moet het dus niet! Althans, als je niet voor je dertigste al aan een hartaanval wilt bezwijken. Je kunt je moeder natuurlijk prakjes voor de hele week laten invriezen, maar misschien moet je gewoon zelf de pan eens grijpen. Opwarmen, afbakken of frituren telt niet. Een geheugensteuntje: een complete maaltijd bevat iets dat vult (zetmeel), iets gezonds (groente), iets lekkers (vlees of vis) en iets om alles bij elkaar te houden (sausje).

Gezond eten? Ga naar www.voedingscentrum.nl.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...