Meer kamers voor aankomende studenten

Gepubliceerd op: 02-10-2013

Kan jij ook niet wachten om te gaan studeren en is de studie die je wilt gaan doen ver van huis? Dan is er goed nieuws! De kamernood onder studenten begint af te nemen waardoor er meer kamers vrijkomen voor aankomende studenten. Ook als je school wel dichtbij is maar je wel een beetje klaar bent om bij je ouders te wonen is dit goed nieuws.

 

Voor studenten in Nederland was het erg moeilijk om een leuke geschikte kamer te vinden. Zeker in de grote steden zoals Utrecht, Amsterdam, Leiden is er een enorm kamer tekort. Het huidige tekort staat op 31.900 kamers. Veel bouwprojecten lagen in deze crisistijd stil maar daar gaat verandering in komen.

 

Brancheorganisatie voor studentenhuisvesting Kences maakte bekend dat er tot 2021 zo’n 18.000 studentenkamers bijgebouwd worden. Voornamelijk in Amsterdam, Delft, Leiden en Utrecht. Tegen die tijd zijn er in totaal 48.000 studenten meer dan nu. Gelukkig gaat niet iedereen tegelijk op kamers gaat.

 

De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer is 346 euro per maand.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...