Wonen in het buitenland

Gepubliceerd op: 15-04-2010

Als je in het buitenland gaat studeren of werken heb je natuurlijk een plek nodig om te wonen. Wil je een eigen plekje of woon je liever met meer mensen in een huis? 

 

Op kamers
Een eigen plekje om even bij te komen van het nieuwe buitenlandse ritme? Het is voor jezelf waarschijnlijk de meest prettige manier van wonen in een ander land.

Wel moet je helemaal voor jezelf zorgen en alles zelf oplossen. Het regelen van een eigen onderkomen voordat je vertrekt is niet makkelijk, maar uiteindelijk heb je wél wat. Als je geluk hebt, kan de instelling waar je gaat studeren je helpen met het zoeken van een kamer. Misschien kunnen ze je op je eigen hogeschool of universiteit verder helpen, of is er iemand vóór jou al geweest. De prijzen van een kamer lopen sterk uiteen per land.

 

Op een campus
In een aantal landen is het de gewoonte om op een campus te verblijven. Je verblijft dan tussen studenten van de instelling. Vaak worden de maaltijden voor je geregeld.

Leven op een campus kan erg gezellig zijn: je hebt veel dezelfde mensen om je heen, waar je eventueel ook lessen mee volgt. Dat is tegelijkertijd ook een nadeel. Je krijgt weinig indruk van het 'echte' dagelijkse leven, vooral als je tussen internationale studenten zit. Ook heb je minder vrijheid, maar worden er wel weer meer dingen voor je geregeld. Dat is natuurlijk nooit weg in een nieuw land. De prijs kan wel flink oplopen, al heb je de kosten voor het verblijf dan wel in één keer gehad. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is de campus in de zomer gesloten, je moet dan zelf een ander onderkomen zoeken. 

 

Bij een gastgezin
Of je bietensoep wilt, om tien uur het licht uit wilt doen en zuinig wilt zijn met warm water? Ga je studeren in het buitenland, dan kan een verblijf bij een gastgezin een erg leuke optie zijn. Zo krijg je de taal gauw onder de knie, kun je optimaal integreren in de cultuur van het land en maak je het dagelijkse leven van heel dichtbij mee.


Ben je gewend om alleen te leven, dan kan de aanpassing veel van je vergen. Er wordt van je verwacht mee te draaien in het ritme van je gastgezin. En niet alleen de mensen zijn nieuw, maar ook de gewoontes. Je kunt er ook voor kiezen een bepaalde periode van je verblijf door te brengen bij een gastgezin, bijvoorbeeld de eerste maand. Zodat je vanuit daar kunt zoeken naar een eigen onderkomen en wel een aardig idee krijgt van het dagelijks leven in 'jouw' land. De meeste organisaties bieden de optie van een gastgezin aan.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...