Pinnen in het buitenland

Gepubliceerd op: 14-04-2010

Met de komst van de euro is het allemaal al een stuk makkelijker geworden: in de EU-landen scoor je met je pinpas gewoon euro’s om mee te betalen. Ook in landen die niet zijn aangesloten bij de Europese Unie kun je vrijwel overal geld uit de muur halen.


Toch is het verstandig om ervoor te zorgen dat je op meerdere manieren kunt betalen. Je pinpas kan worden ingeslikt, gestolen worden of kwijtraken. Als je meerdere passen hebt, neem deze dan mee. En neem bijvoorbeeld een creditcard mee voor noodgevallen. Check wel de geldigheid van de card voordat je vertrekt en gebruik hem thuis minimaal één keer om hem te testen.


Zorg in ieder geval dat je het nummer bij je hebt dat nodig is om de pas te blokkeren in geval van diefstal. Probeer je geld te spreiden zodat niet alles in één keer weg is. Let goed op, kijk om je heen en hoe vanzelfsprekend het ook lijkt: hou je hand ervoor bij het intoetsen van de pincode. Wordt de pas ingeslikt, handel alert en stap meteen de bank binnen. Vaak is de pas dan snel weer terug te halen.  

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...