Verzekeringen

Gepubliceerd op: 14-04-2010

Als je naar het buitenland vertrekt, is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Wanneer je ervoor zorgt dat de volgende verzekeringen in orde zijn, kun je met een 'veilig gevoel' op reis.Doorlopende reisverzekering en aanvullende verzekering
Normaal kun je volstaan met een doorlopende reisverzekering, maar voor een langdurig verblijf in het buitenland is dat onvoldoende. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden aanvullende verzekeringen aan, speciaal voor studenten die in het buitenland gaan stagelopen of studeren.


Ziektekostenverzekering
Informeer bij je huidige ziektekostenverzekeraar of je ook in het buitenland verzekerd bent en voor welke landen dit geldt. Misschien dat er uitzonderingen zijn. Vraag ook naar de voorwaarden die eventueel aan de buitenlanddekking verbonden zijn; het kan voorkomen dat niet alle kosten vergoed worden. Houd daar goed rekening mee, er zijn namelijk landen waar de kosten voor medische zorg erg hoog zijn! Ben je in een land dat lid is van de Europese Unie, dan heb je recht op alle dringende medische zorg. Om hiervoor in aanmerking te komen, heb je een E-101 formulier nodig. Vraag dit dus ruim van te voren aan en neem het mee op reis. Het formulier geeft aan dat je in Nederland verzekerd bent en dus recht hebt op de zorg in het land waar je bent. Je kunt het downloaden via de site van bijvoorbeeld de Sociale Verzekeringsbank: www.svb.nl


Aansprakelijkheidsverzekering
Beschadig je spullen van anderen of gaat er iets mis door jouw schuld en ondervinden anderen daar financiële schade aan, dan ben je wettelijk aansprakelijk. Als student ben je in sommige gevallen verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren van je ouders. Kijk het goed na en informeer bovendien of jouw bestemmingsland binnen de dekking van de verzekering valt. Voor sommige landen worden bijvoorbeeld alleen de eerste drie maanden gedekt.

 

Annuleringsverzekering
Vergeet niet om een annuleringsverzekering af te sluiten. Je weet nooit wat er voor je vertrek nog gebeurt, waardoor je onverhoopt thuis moet blijven.Repatriërings-en bagageverzekering
Een repatriëringsverzekering verzekert je voor kosten die kunnen ontstaan wanneer er in het bestemmingsland een noodsituatie uitbreekt, waardoor je genoodzaakt bent terug te keren naar Nederland. Het is niet leuk om daar over na te denken, maar je kunt er beter wel op voorbereid zijn. Net zoals een bagageverzekering, die je verzekert tegen verlies of diefstal van waardevolle bagage.


Dus:

- Houdt er rekening mee dat alle bewijzen van je verzekeringen in het Engels opgesteld zijn, of in de taal van jouw bestemmingsland (indien vereist). Het kan zijn dat je bij de aanvraag van een verblijfsvergunning een verklaring van verzekering moet overleggen.

- Vergeet niet het E-101 formulier aan te vragen en mee te nemen.

- Laat je goed inlichten door verschillende verzekeraars, de prijzen kunnen sterk uiteen lopen.

- Kopieer al je verzekeringspapieren en stop ze in je portemonnee of tas waar de originelen niet in zitten. Mocht je bagage worden gestolen, dan heb je altijd nog je kopieën bij de hand.

- Ga je voor langere tijd weg, meldt dat dan bij je verzekeraar. Sommige verzekeraars hebben namelijk een meldingsplicht opgenomen in hun polisvoorwaarden.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...