Regelwerk

Gepubliceerd op: 22-06-2011

Yes! Na een lange zoektocht heb je eindelijk een leuke kamer gevonden en de datum van de grote verhuisdag is inmiddels bekend. Natuurlijk gaan je kleren, meubels en talloze foto’s mee, maar welke zaken moet je eigenlijk geregeld hebben voordat je daadwerkelijk in je nieuwe kamer kunt gaan wonen? Een aantal tips..

Inschrijven gemeente

Nadat je een kamer hebt gevonden, moet je je op je nieuwe adres inschrijven bij de gemeente. Van de IB-Groep kun je dan een uitwonendenbeurs krijgen. Voorwaarde hiervoor is dat je niet op hetzelfde adres woont als (een van) je ouders. Bovendien moet je woonadres hetzelfde zijn als het adres waarop je staat ingeschreven bij de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). 

Let op: Je kunt je tot vijf dagen na je daadwerkelijke verhuizing inschrijven bij de GBA. 

Post

Heb je een abonnement op een krant of tijdschrift of ontvang je vaak post van bedrijven? Vergeet dan niet om aan deze bedrijven door te geven dat je gaat verhuizen. 

Tip: Ga je in een druk en rommelig studentenhuis wonen en moet je je postvakje delen met vele medebewoners? Bedenk dan altijd goed welke post vertrouwelijk is en welke post je dan toch liever bij je ouders ontvangt.

Bank 

Ook bij een bank sta je bij een bepaalde gemeente ingeschreven. Om je bankzaken te kunnen regelen (denk aan een kapot bankpasje) moet je ook altijd contact opnemen met de bank in je eigen gemeente. Ligt deze bank een eindje weg van je nieuwe paleisje? Dan kun je er voor kiezen om je over te laten schrijven naar je nieuwe gemeente.

Verzekering

Je kunt er voor kiezen om je spullen (denk aan je dure laptop en tv) te verzekeren. In sommige huurprijzen is een gedeelte van de verzekeringskosten of de gehele verzekeringskosten al meegerekend. Kijk dit dus altijd goed na in het huurcontract.

Huisarts & Tandarts

Je kunt er voor kiezen om een nieuwe huis- en tandarts te zoeken. Wanneer je dan een keer ziek bent of naar de tandarts moet, kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan een van deze twee artsen.

Sportvereniging

Altijd al gesport bij een sportvereniging en moet je daar nu mee stoppen door de afstand tussen je nieuwe kamer en het huis van je ouders? Houd er dan rekening mee dat je je moet uitschrijven bij je (oude) vereniging en begin tijdig met het zoeken naar een nieuwe sportvereniging. Aan het begin van het schooljaar starten namelijk veel cursussen of teams aan het nieuwe seizoen en is het vaak alleen dan mogelijk om je in te schrijven. 

Bibliotheek

Helemaal gek op lezen en ben je lid van een bibliotheek? Vergeet dan niet om je boeken terug te brengen en je abonnement stop te zetten. 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...